Θεσσαλονίκη

01 Φεβρουαρίου 2022 11:06 Τελευταία ενημέρωση : 01 Φεβρουαρίου 2022 20:50

Θεσσαλονίκη - Αιματηρή συμπλοκή: Πως σκότωσαν τον 19χρονο οπαδό (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Τραυματίστηκαν ακόμη ένας 19χρονος και ένας 20χρονος. Οπαδικά τα κίνητρα σύμφωνα με την ΕΛΑΣ. Τι λένε κάτοικοι της περιοχής.

Θεσσαλονίκη - Αιματηρή συμπλοκή: Πως σκότωσαν τον 19χρονο οπαδό (εικόνες)
-


Οπαδικά είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, τα κίνητρα της δολοφονικής επίθεσης που δέχθηκαν τρεις νεαροί, γύρω στη μία μετά τα μεσάνυχτα, στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης, με συνέπεια να πέσει νεκρός από τραύμα με μαχαίρι ένας 19χρονος, ενώ δύο φίλοι του, 19 και 20 ετών αντίστοιχα, τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της πόλης. 

Το φονικό σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Θεοδ. Γαζή και Ν. Πλαστήρα, κοντά στο γήπεδο του Άρη, όπου οι τρεις νεαροί κινούνταν με τα πόδια. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσε η αστυνομία, άγνωστοι που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα τούς πλησίασαν, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι της επίθεσης προηγήθηκε σύντομη στιχομυθία μεταξύ του δράστη ή των δραστών και των θυμάτων. 

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την αστυνομία, εκτός από τα τρία θύματα στην παρέα τους βρίσκονταν άλλοι δύο νεαροί που κινούνταν κι αυτοί πεζοί επί της οδού Θεοδ. Γαζή, κοντά στο γήπεδο «Κλ. Βικελίδης» του Άρη, αλλά φαίνεται πως πρόλαβαν να ξεφύγουν.

Ο 19χρονος φαίνεται να υπέκυψε από ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ οι δύο τραυματίες παρελήφθησαν από το ΕΚΑΒ και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου, σύμφωνα με την αστυνομία, νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. 

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ανέλαβαν τις έρευνες, λαμβάνοντας καταθέσεις από περίοικους της περιοχής, ενώ εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων καταστημάτων. Μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες θα καταθέσουν και οι δυο τραυματίες. 

Νεκρός φίλαθλος - Θεσσαλονίκη

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι άκουσαν φωνές και βγήκαν στα μπαλκόνια να δουν τι συνέβη, καλώντας την Άμεση Δράση. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν τα θύματα φορούσαν διακριτικά ομάδας, ενώ αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, μέσα από καταθέσεις περιοίκων και υλικό από κάμερες ασφαλείας επιχειρούν να συγκεντρώσουν στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών.

Στο μεταξύ, από τους 15 προσαχθέντες οι 14 αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ένας συνελήφθη διότι στην κατοχή του βρέθηκε ναυτικός πυρσός, αλλά δεν προέκυψε εμπλοκή του στο αιματηρό επεισόδιο.

Τον σκότωσε γιατί ήταν Άρης

Σύμφωνα με το thestival.gr, άτομο που επέβαινε σε ένα λευκό όχημα, κινήθηκε πεζό προς τον 19χρονο και τους δύο φίλους του. Πριν προλάβουν να αντιληφθούν τι συμβαίνει τους είπε: «Γαμ… τον Άρη σας ρε μ…» και στη συνέχεια άρχισε να τους χτυπά με το μαχαίρι. Ο 19χρονος δέχτηκε μαχαιριά στο εσωτερικό μέρος του ποδιού του, κοντά στην βουβωνική χώρα. Ο δεύτερος νεαρός έφερε τραύμα στο κεφάλι και τον θώρακα. Το τρίτο μέλος της παρέας δέχτηκε μαχαιριά στον γλουτό.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα περιπολικό της άμεσης δράσης και βρήκε τους νεαρούς αιμόφυρτους να ζητούν βοήθεια. Οι αστυνομικοί παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες. Ο 19χρονος αιμορραγούσε ακατάσχετα. Άφησε την τελευταία του πνοή πριν την άφιξη του ασθενοφόρου και της κινητής μονάδας του ΕΚΑΒ. Οι δύο φίλοι του άτυχου 19χρονου διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Οπαδική βία - Άρης - ΠΑΟΚ - Θεσσαλονίκη

Αμέσως άρχισαν αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό του οχήματος των δραστών. Δεν έχει διευκρινιστεί πόσα ήταν τα άτομα που πήραν μέρος στην δολοφονική επίθεση. Η Αστυνομία έχει στη διάθεσή της βίντεο από παρακείμενα καταστήματα. Κλιμάκιο της υποδιεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών συνέλεξε στοιχεία από το σημείο που σημειώθηκε το περιστατικό.

«Η αποτρόπαια πράξη της δολοφονίας του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη, φέρνει για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο την οπαδική βία, αλλά και την εγκληματική δράση διάφορων συμμοριών στη Θεσσαλονίκη κι αλλού, που οξύνεται το τελευταίο διάστημα, στρεφόμενη και εναντίον της αγωνιστικής δράσης του λαού και της νεολαίας» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζοντας «η αποκάλυψη και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων είναι το ελάχιστο κι αυτονόητο που πρέπει να γίνει».

Μητσοτάκης: Να εξιχνιαστεί άμεσα η δολοφονία του 19χρονου

Τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της συνομιλίας με βουλευτές που είχε στο περιθώριο της συνάντησης με στελέχη της ΝΔ και τοπικούς παράγοντες στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

Ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ζήτησε να δοθεί προτεραιότητα στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Να μπει τέλος στον αιματηρό κύκλο της τυφλής οπαδικής βίας, ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τη δολοφονία του 19χρονου 

«Η δολοφονία του 19χρονου για οπαδικούς λόγους είναι ένα τραγικό γεγονός το οποίο αναδεικνύει ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που οφείλει να μας προβληματίσει και να αποτελέσει αφορμή για να μπει ένα οριστικό τέλος στον αιματηρό κύκλο της τυφλής οπαδικής βίας», τονίζει σε ανακοίνωση της η Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Αυτές οι δολοφονικές πρακτικές δεν έχουν θέση στον αθλητισμό, στην κοινωνία της πόλης μας και στην ιστορία όλων των αθλητικών σωματείων της Θεσσαλονίκης. Ηρθε η ώρα όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους», προσθέτει και εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος.

Κίνημα Αλλαγής: Η οπαδική βία είναι πια οργανωμένο έγκλημα 

Ανεξέλεγκτο εγκληματικό φαινόμενο οπαδικής βίας χαρακτηρίζει το Κίνημα Αλλαγής τη δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη και τον σοβαρό τραυματισμό των φίλων του. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Τομέα Προστασίας του πολίτη του κόμματος «έχει εξελιχθεί μάλιστα, σε μορφή οργανωμένου εγκλήματος με σταθερή δομή, διάρκεια στο χρόνο και στόχο την τέλεση διάφορων κακουργημάτων, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωποκτονιών».

Το ΚΙΝΑΛ καταδικάζει την αποτρόπαια αυτή πράξη και κάθε μορφή βίας οπαδική και αυτονόητα θεωρεί πως οι δράστες πρέπει τώρα να συλληφθούν, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα καλεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αναβαθμίσει τον σχεδιασμό του και να βελτιώσει άμεσα την αποτελεσματικότητά του για την πρόληψη και καταστολή αυτού του βάναυσου εγκληματικού φαινομένου.

«Το ειδεχθές έγκλημα της δολοφονίας του 19χρόνου τα ξημερώματα από οπαδούς στη Θεσσαλονίκη και ο τραυματισμός δύο ακόμα νεαρών παιδιών, μας συνταράσσουν και μας συγκλονίζουν. Η πολιτεία οφείλει να εξιχνιάσει άμεσα το αποτρόπαιο έγκλημα και οι δράστες του να εντοπιστούν, να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Παράλληλα πρέπει να υπάρξουν όλες εκείνες οι απαραίτητες ενέργειες και πρωτοβουλίες για την ανάσχεση της τυφλής οπαδικής βίας. Να θωρακίσουμε την κοινωνία μας και τον αθλητισμό, ώστε να μην υπάρξει ποτέ ξανά κανένας 19χρόνος Άλκης δολοφονημένος και για καμία ομάδα. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους φίλους του 19χρόνου και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους άλλους δύο. Δεν είναι δυνατόν να χάνουμε νέους ανθρώπους από τέτοιες αχαρακτήριστες πράξεις, είναι πραγματικά συγκλονιστικό και αδιανόητο. Ποτέ ξανά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Ειδήσεις σήμερα: 

Εμβόλιο - Γεωργαντάς: Ποιοι θεωρούνται ανεμβολίαστοι χωρίς την τρίτη δόση

Καμπουράκης: Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση στο σπίτι του

“Το Πρωινό” - Πάνος Νάτσης: Η κηδεία και η έκκληση της οικογένειας του (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO