Πολιτική

03 Απριλίου 2022 09:42 Τελευταία ενημέρωση : 03 Απριλίου 2022 15:09

Ουκρανία - Οδησσός: Ο Δένδιας επικεφαλής αποστολής που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια

Διάβασέ μου το...

Λίγο πριν την έλευση Δένδια στην Οδησσό, σειρά εκρήξεων ακούσθηκε στην πόλη. Ποιες συναντήσεις θα έχει ο ΥΠΕΞ στην περιοχή.

Ουκρανία - Οδησσός: Ο Δένδιας επικεφαλής αποστολής που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια
-

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα αφιχθεί το πρωί της Κυριακής στην Οδησσό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία θα παραδοθεί στις δημοτικές αρχές της πόλης.

Σκοπός της επίσκεψης πέραν της μεταφοράς βοήθειας, είναι η δημιουργία διαρκούς μηχανισμού διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας, συνάντηση με μέλη της ελληνικής κοινότητας, η επαναλειτουργία του Γενικού Προξενείου στην πόλη, καθώς και η επίσκεψη και διαπίστωση της κατάστασης χώρων άρρηκτα συνδεδεμένων με την ελληνική ιστορία, όπως το Μουσείο Φιλικής Εταιρίας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Δένδιας - Μολδαβία - Ουκρανία

Ουκρανία - Ελλάδα - ανθρωπιστική βοήθεια

Να σημειωθεί πως σειρά εκρήξεων ακούσθηκε σήμερα το πρωί στην Οδησσό και τουλάχιστον τρεις στήλες μαύρου καπνού, καθώς και φλόγες φαίνονται να υψώνονται από μια κατά τα φαινόμενα βιομηχανική ζώνη, δήλωσε στο Ρόιτερς αυτόπτης μάρτυρας και μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ουκρανία - Ελλάδα - ανθρωπιστική βοήθεια

Στη Μολδαβία ο Δένδιας

Στο αεροδρόμιο Κισινάου, όπου τον υποδέχθηκε η πρέσβης της Ελλάδας στη Ρουμανία (με παράλληλη διαπίστευση στη Μολδαβία) Σοφία Γραμματά, έφθασε λίγο μετά τις 12:00 ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Στη συνέχεια θα διαβεί τα σύνορα Μολδαβίας - Ουκρανίας, με προορισμό την Οδησσό. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα αφιχθεί εντός ολίγου στην Οδησσό, όπου θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία θα παραδοθεί στις δημοτικές αρχές της πόλης.

Ουκρανία - Ελλάδα - ανθρωπιστική βοήθεια

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο δυστύχημα: αυτοκίνητο με δύο αδελφές έπεσε σε γκρεμό (εικόνες)

Ρούλα Πισπιρίγκου στον ΑΝΤ1: Ο Μάνος Δασκαλάκης χύνει “κροκοδείλια δάκρυα” για να φανεί “άγιος”

Αζερμπαϊτζάν: φονική έκρηξη σε κέντρο διασκέδασης (εικόνες)