EU GROWTHΚοινωφελής εργασία κατά της ανεργίας

Πολλαπλά τα οφέλη των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τους απασχολούμενους, καθώς και για συνολικά τις τοπικές κοινωνίες.

Growht30 Νοεμβρίου 2019 19:54
Κοινωφελής εργασία κατά της ανεργίας
-

 

Η οικονομική κρίση που έπληξε την Ελλάδα οδήγησε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία. Μία μικρή ανακούφιση, με παράπλευρες ωφέλειες, προσέφεραν τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας με χρηματοδότηση από την ΕΕ.

Κατά την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013, τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας είχαν ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας των πληθυσμιακών ομάδων που επλήγησαν εξαιτίας τη οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης που υπέστη η ελληνική οικονομία.

Σκοπός τους ήταν η ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων και ταυτόχρονα η αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας στο Βόρειο Αιγαίο, που υλοποιήθηκε από τον Ιούνιο του 2012 έως το Νοέμβριο του ίδιου έτους, συμμετείχαν 629 άνεργοι διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι αμείβονταν με 625 ευρώ μηνιαίως για πέντε μήνες.

GRowth - Κοινωφελής εργασία

Προτεραιότητα είχαν οι μακροχρόνια άνεργοι και αυτοί που ζούσαν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο.

Στόχος του Προγράμματος ήταν να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των ανέργων, έχοντας παράλληλα θετική επίδραση στο περιβάλλον και στις τοπικές κοινωνίες των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

FACT BOX

Κάρτες - GRοwth - 54 - Κοινωφελής εργασία

Κάρτες - GRοwth - 54 - Κοινωφελής εργασία

Σχετικά:

https://ec.europa.eu/esf/main.jsp?catId=46&langId=el&projectId=2178

https://bestpractices2007-2013.esfhellas.gr/#p=25

EU GROWTH Photo Gallery