EU GROWTHΦροντίδα για εθισμένους σε αλκοόλ και ναρκωτικά

Πολυδύναμο Κέντρο στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, για την υποβοήθηση όσων θέλουν να απεξαρτηθούν.

Growht17 Νοεμβρίου 2019 17:02
Φροντίδα για εθισμένους σε αλκοόλ και ναρκωτικά
-

Η θεραπεία ασθενών που πάσχουν από αλκοολισμό και χρήση ναρκωτικών ουσιών στην περιφέρεια της Ηπείρου, με έμφαση στην περίθαλψη εντός τη κοινότητας, είναι ο στόχος εξειδικευμένης μονάδας στα Ιωάννινα.

Πρόκειται για την κατασκευή ενός νέου κτιρίου συνολικής επιφάνειας περίπου 4.000 τετραγωνικών μέτρων, με στόχο τη δημιουργία ενός πολυλειτουργικού κέντρου για τη φροντίδα των αλκοολικών και χρηστών ναρκωτικών, στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Γ. Χατζηκώστα.

Πέρα από την κατασκευή του κτιρίου και τα διάφορα έργα στον περιβάλλοντα χώρο, το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση του ιατρικού, ηλεκτρολογικού, ηλεκτρονικού εξοπλισμού, καθώς και την προμήθεια και εγκατάσταση του ξενοδοχειακού εξοπλισμού.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται από το Πολυδύναμο Κέντρο χωρίζονται σε τρία τμήματα:

  • Θεραπευτήριο επειγόντων περιστατικών
  • Μονάδα Αποκατάστασης και Κέντρο Συμβούλευσης
  • Κλειστή μονάδα αποτοξίνωσης αποτελούμενη από δύο ξεχωριστά τμήματα, για τη θεραπεία των αλκοολικών και των χρηστών ναρκωτικών αντίστοιχα
Growth - Πολυδύναμο Κέντρο Απεξάρτησης απο Αλκοόλ και Ναρκωτικά - Νοσοκομείο Χατζηκώστα

Το έργο έχει εγκριθεί από το ελληνικό υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος ψυχιατρικής μεταρρύθμισης «ΨΥΧΑΡΓΩ», με στόχο την αλλαγή του τρόπου παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας, με τη μετατόπιση του κέντρου βάρους από το θεσμικό είδος περίθαλψης στην κοινοτική φροντίδα.

FACT BOX

Κάρτες - GRοwth - 51- αλκοόλ - ναρκωτικά

Κάρτες - GRοwth - 51- αλκοόλ - ναρκωτικά

Σχετικά:

https://ec.europa.eu/regional_policy/el/projects/greece/new-multi-dynamic-centre-for-treatment-of-alcohol-and-drug-users


EU GROWTH Photo Gallery