Κόσμος

15 Απριλίου 2024 23:02

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)
-

Του Τάκη Σφυρή

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί μια νέα επίθεση στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας, εναντίον ιερέα, εν ώρα λειτουργίας, η οποία μεταδιδόταν μέσω διαδικτύου.  

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς. 

Δέκα δευτερόλεπτα αποτροπιαστικής βαρβαρότητας είναι το ντοκουμέντο από την επίθεση ενός άνδρα που με ένα αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα λάμα ή μαχαίρι, άρχισε να καρφώνει στο στήθος τον επίσκοπο Μαρ Μαρί Εμανουέλ. Του επιτέθηκε την ώρα της λειτουργίας που μάλιστα μεταδιδόταν και διαδικτυακά από την εκκλησία του Καλού Ποιμένος Ιησού, σε προάστιο του Σιδνεϊ. Ο κόσμος άρχισε να  ωρύεται έντρομος. Κάποιοι έπεσαν πάνω του και τον ακινητοποίησαν.


Είχε προλάβει όμως να τραυματίσει εκτός από τον ιερωμένο και ακόμα τρία άτομα. Κανενός η ζωή δεν κινδυνεύει. Τα κίνητρα του άνδρα δεν είναι γνωστά, υπάρχουν άνθρωποι που τον άκουσαν να φωνάζει στα αραβικά ο Θεός είναι Μεγάλος, αλλά η αστυνομία δεν έχει προβεί σε ανακοινώσεις, παρά την αναστάτωση που προκάλεσε στην ενορία το συμβάν. Εξω απο την εκκλησία συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι που φώναζαν "οφθαλμόν κατά οφθαλμού".

Έπρεπε να κάνει χρήση δακρυγόνων η αστυνομία για να διαλύσει το πλήθος, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Το αιματηρό συμβάν ήταν αναμενόμενο ότι θα ενέτεινε το αίσθημα ανασφάλειας που συνέχει τους Αυστραλούς τις τελευταίες ώρες μετά και το μακελειό στο εμπορικό κέντρο του Σίδνεϋ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ