Κόσμος

02 Απριλίου 2024 14:11

Ουκρανία: Η πρώτη επίθεση με drone (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Η επίθεση με drones είχε στόχο εργοστάσια στο Ταταρστάν τα οποία παράγουν droneς για την Ρωσία.

Ουκρανία: Η πρώτη επίθεση με drone (βίντεο)
-

Επίθεση με drones είχε στόχο  εργοστάσια στη Δημοκρατία του Ταταρστάν, περισσότερα από 1.100 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία, προκαλώντας τον τραυματισμό ανθρώπων, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

«Επίθεση με drones εξαπολύθηκε σήμερα το πρωί εναντίον εργοστασίων του Ταταρστάν που βρίσκονται στις πόλεις Γελαμπούγκα και Νιζνεκάμσκ», επεσήμανε το γραφείο Τύπου του επικεφαλής της Δημοκρατίας του Ταταρστάν Ρουστάμ Μινιχανόφ σε ανακοίνωσή του στο Telegram.

Από την επίθεση «δεν προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές», πρόσθετε η ανακοίνωση, εξηγώντας ότι δεν έχει διακοπεί η λειτουργία των εργοστασίων, χωρίς να διευκρινίζει ποια ακριβώς επλήγησαν.

«Στη Γελαμπούγκα δυστυχώς υπάρχουν τραυματίες», τόνισε η ίδια πηγή.

Το 2006 δημιουργήθηκε η ειδική οικονομική ζώνη Alabuga, όπου υπάρχουν δεκάδες εργοστάσια και εταιρείες, που ειδικεύονται κυρίως στην παραγωγή χημικών προϊόντων, στην επεξεργασία μετάλλων και στις μηχανικές κατασκευές, και η οποία βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα από την πόλη Γελαμπούγκα.

Δύο drones έπληξαν κοιτώνα εργατών σήμερα τα ξημερώματα προκαλώντας τον τραυματισμό δύο ανθρώπων, διευκρίνισε το γραφείο Τύπου της ειδικής οικονομικής ζώνης.

Το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο την υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, μετέδωσε ότι οι τραυματίες είναι έξι.

Στο Νιζνεκάμσκ βρίσκεται μεγάλο διυλιστήριο πετρελαίου.

Η Ουκρανία, αντιμέτωπη με τη ρωσική εισβολή εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια, έχει αυξήσει τον τελευταίο καιρό τις επιθέσεις της εναντίον της Ρωσίας, στοχοθετώντας κυρίως ενεργειακές εγκαταστάσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Την σκότωσε μόλις τον είχε καταγγείλει

“Rolex -Gate” στο Περού: Κυβερνητική παραίτηση εν μέσω του σκανδάλου

Μανώλης Μαυρομμάτης: έκκληση για αίμα από τον γιο του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ