Κοινωνία

01 Απριλίου 2024 17:44

Κολωνός - 12χρονη: Ισόβια στον 55χρονο, αποφυλακίζεται η μητέρα

Διάβασέ μου το...

Ποιες οι ποινές για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.

Κολωνός - 12χρονη: Ισόβια στον 55χρονο, αποφυλακίζεται η μητέρα
-

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το βιασμό της 12χρονης από τον Κολωνό επέβαλε το δικαστήριο στον 55χρονο ιδιοκτήτη mini market. Παράλληλα του επέβαλε συνολική ποινή 41 ετών για τις υπόλοιπες πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε.

Κολωνός - 12χρονη - δικαστήρια

Ποινή κάθειρξης 12 ετών για διακεκριμένη μαστροπεία και επιπλέον 12 ετών για παιδική πορνογραφία επέβαλε το δικαστήριο στον 59χρονο «Μιχάλη».

Κολωνός - 12χρονη - δικαστήρια

Για τη μητέρα της 12χρονης η οποία καταδικάστηκε για πλημμεληματική εκβίαση το δικαστήριο επέβαλε ποινή 20 μηνών και αναμένεται άμεσα να βρεθεί εκτός φυλακής, καθώς λόγω προφυλάκισης θεωρείται ότι έχει εκτίσει την ποινή.

Σε όλους έχουν επιβληθεί και χρηματικές ποινές.

Για τους λοιπούς καταδικασθέντες το δικαστήριο έχει επιβάλει ποινές που ξεκινούν από 13 μήνες και φτάνουν τα 7 έτη.

Νωρίτερα, όχι στην αναγνώριση ελαφρυντικών για τον "53χρονο" (σημ: σήμερα 55χρονο) βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση του Κολωνού είχε ανακοινώσει  το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Με την μη αναγνώριση ελαφρυντικών στον 55χρονο, τα ισόβια θεωρούνται μονόδρομος, σύμφωνα με τους δικηγόρους της υπόθεσης.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από δικαστές και ενόρκους.

Κατά πλειοψηφία 6-1 το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά ούτε στη μητέρα της 12χρονης, ενώ ομόφωνα δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά ούτε στον 59χρονο «Μιχάλη».

Στους υπολοίπους 17 καταδικασθέντες αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Μετά και τη συγχώνευση των ποινών, οι 17 καταδικασθέντες, θα αφεθούν ελεύθεροι.

Κολωνός - 12χρονη - δίκη

Η εισαγγελική πρόταση

Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά ούτε στον 55χρονο βασικό κατηγορούμενο ούτε στη μητέρα της 12χρονης πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης από τον Κολωνό.

Αναφορικά με τον ιδιοκτήτη mini market ο οποίος έχει καταδικαστεί κατά πλειοψηφία και για βιασμό και για μαστροπεία με θύμα την ανήλικη και δυνητικά βρίσκεται αντιμέτωπος ακόμα και με την ποινή των ισοβίων, εάν δεν αναγνωριστούν ελαφρυντικά, η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου «λόγω των ειδεχθών πράξεων για τις οποίες καταδικάστηκε».

Αντιστοίχως η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου που ζήτησε η υπεράσπιση της μητέρας της 12χρονης λόγω «της
απαξίας του αδικήματος της εκβίασης και της παραμέλησης που είχε επιδείξει στην κόρη της».

Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό ζήτησε η εισαγγελέας και για τον 59χρονο συνταξιούχο ναυτικό με το προσωνύμιο «Μιχάλης».

Για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους που έχουν καταδικαστεί ως πελάτες ζήτησε να αναγνωριστούν ελαφρυντικά μόνο σε όσους άπαξ συνευρέθηκαν ερωτικά με την 12χρονη, ενώ σε έναν ζήτησε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Ειδήσεις σήμερα:

Μαξίμου: Κουτνατζής και Βορίδης οι αντικαταστάτες Παπασταύρου και Μπρατάκου

Μεταμόσχευση - Ιωάννινα: Μητέρα χάρισε ζωή στην κόρη της

Βέροια: Φονική πτώση αυτοκινήτου σε στάση λεωφορείου (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ