Καιρός

18 Μαρτίου 2024 07:07

Καθαρά Δευτέρα: Αίθριος καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας

Διάβασέ μου το...

Που υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Πως θα κυμανθεί θερμοκρασία. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Στην Κρήτη λίγες τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα και πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 και στα υπόλοιπα τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 τοπικά 21 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος καιρός. Στην Κρήτη νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι με λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη 19 Μαρτίου

Παροδική μεταβολή του καιρού με αυξημένες νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στην Ήπειρο, το Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και από το μεσημέρι στο βόρειο Αιγαίο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και αργά το απόγευμα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν.

Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη 6 με 7 και το βράδυ θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διεθύνσεις 4 με 6 και μετά το μεσημέρι στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια όπου θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Τροχαίο στη λεωφόρο Ηρακλείου

Γάζα: Το Ισραήλ διεξάγει “στοχευμένη” επιχείρηση στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Εορτολόγιο - 18 Μαρτίου: Ποιος γιορτάζει σήμερα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ