Πολιτική

08 Μαρτίου 2024 23:37

Βουλή - Μη κρατικά πανεπιστήμια: Η Κωνσταντοπούλου καθυστέρησε την ψηφοφορία για να διαβάσει ένα προς ένα τα 205 άρθρα!

Διάβασέ μου το...

Πάνω από μιάμιση ώρα καθυστέρηση στην ψηφοφορία προκάλεσε η στάση της επικεφαλής και βουλευτών από την Πλεύση Ελευθερίας, που έμειναν... μόνες στην Ολομέλεια

Βουλή - Μη κρατικά πανεπιστήμια: Η Κωνσταντοπούλου καθυστέρησε την ψηφοφορία για να διαβάσει ένα προς ένα τα 205 άρθρα!
-

Καθυστέρηση ωρών... στην διαδικασία της καταμέτρησης της ψηφοφορίας στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια προκάλεσε η Πλεύση Ελευθερίας.

Παρά το γεγονός ότι η διαδικασία έγινε με το ηλεκτρονικό σύστημα που διευκόλυνε την επιτάχυνση της ψηφοφορίας και ενώ το σύνολο σχεδόν των βουλευτών είχαν ήδη ψηφίσει - μιας και το προηγούμενο διάστημα επεξεργάστηκαν τις ρυθμίσεις και γνώριζαν το περιεχόμενό τους - στην αίθουσα της Ολομέλειας παρέμενε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Λίγο πριν τις 21.30 που ξεκίνησε την ψηφοφορία τελικά ολοκλήρωσε την ψήφιση του νομοσχεδίου στις 23.15.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και οι βουλευτές της Τζώρτζια Κεφαλά και Ελένη Καραγεωργοπούλου διάβαζαν μία προς μία τις 205 διατάξεις του σχεδίου νόμου προκειμένου να αποφασίσουν τι θα ψηφίσουν. Αν δεν ολοκλήρωνε την ψηφοφορία η Πλεύση Ελευθερίας δεν μπορούσε να κλείσει το ηλεκτρονικό σύστημα, να ολοκληρωθεί η διαδικασία, να γίνει η καταμέτρηση και να ανακοινωθεί το τελικό αποτέλεσμα.

 Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωεκλογές - ΝΙΚΗ: Τσελέντης και Αναδιώτης υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος

Το “Καλάθι της Σαρακοστής”: Ποια προϊόντα περιέχει, πότε ξεκινά να ισχύει

Πέθανε η Καλή Καλό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ