Κόσμος

08 Μαρτίου 2024 21:25 Τελευταία ενημέρωση : 09 Μαρτίου 2024 14:11

Ερντογάν: Τελευταίες εκλογές για μένα αυτές του Μαρτίου

Διάβασέ μου το...

Το χρονοδιάγραμμα για την απόσυρση του απο τα πολιτικά πράγματα της Τουρκίας ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της χώρας.

Ερντογάν: Τελευταίες εκλογές για μένα αυτές του Μαρτίου
-

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε σήμερα, για πρώτη φορά, για το τέλος της εξουσίας του, ανακοινώνοντας ότι οι δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου θα είναι οι «τελευταίες» για τον ίδιο, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία της χώρας.. 

Συγκεκριμένα μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη στους νεολαίους του Ιδρύματος Νέων Τουρκίας (TUGVA), που πρόσκειται στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε:

«Οι εκλογές της 31ης Μαρτίου θα είναι οι τελευταίες μου», σύμφωνα με τον νόμο, εξήγησε. «Το αποτέλεσμά τους θα είναι η μεταβίβαση της εμπιστοσύνης στους αδελφούς μου που θα με ακολουθήσουν», είπε ο Ερντογάν, ο οποίος κυβερνά αδιαλείπτως από το 2003, αρχικά ως πρωθυπουργός και στη συνέχεια ως πρόεδρος.

Από το βήμα της ίδιας εκδήλωσης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστρεψε τα βέλη του κατά του Ισραήλ και προσωπικά του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, λέγοντας πως «ακόμα και η αναφορά δίπλα στην κυβέρνηση Νετανιάχου είναι από μόνη της μια βαριά τιμωρία, μια ντροπή. Διότι η ισραηλινή κυβέρνηση με επικεφαλής τον Νετανιάχου είναι ένας δολοφόνος».

«Ο σημερινός εκπρόσωπος της ναζιστικής σκέψης -- η οποία χθες στόχευε στην εξόντωση πολλών ομάδων, ιδιαίτερα των Εβραίων, με τον ισχυρισμό της ανώτερης φυλής -- είναι η ισραηλινή κυβέρνηση. Αυτή η νοοτροπία, η οποία δεν αναγνωρίζει κανέναν άλλον εκτός από τον εαυτό της ως άνθρωπο, δεν θα διστάσει να κάνει χειρότερες φρικαλεότητες σε ανθρώπους άλλων εθνικοτήτων και πεποιθήσεων από αυτές που προκάλεσε στους Παλαιστινίους, όταν θα της δοθεί αύριο η ευκαιρία. Η ισραηλινή κυβέρνηση με επικεφαλής τον Νετανιάχου αποτελεί απειλή» προσέθεσε.

Ακόμη, ο Τούρκος πρόεδρος στήριξε για μία ακόμη φορά δημόσια τη Χαμάς: «Λέω ξεκάθαρα και απερίφραστα ότι η Χαμάς δεν είναι σίγουρα μια οργάνωση όπως ισχυρίζονται. Αντιθέτως, είναι ένα κίνημα αντίστασης που υπερασπίζεται την πατρίδα και τη γη του με κόστος τις ζωές τους. Αυτό το χαρακτηριστικό της Χαμάς είναι που πραγματικά ενοχλεί τους επικριτές της. Δεν τους δίνουμε σημασία, δεν τους υπολογίζουμε και δεν τους πριμοδοτούμε καθ' οιονδήποτε τρόπο».

Ερντογάν: Το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ήταν στο πλαίσιο της διάδοσης της θρησκείας του Αλλάχ

« Ο σκοπός της διάδοσης της θρησκείας του Αλλάχ στον κόσμο ήταν στην πρώτη γραμμή των πάντων. Είχαμε συγκεκριμένες ατζέντες, όπως το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας για λατρεία. Ο αγώνας μας πέτυχε, δόξα τον Αλλάχ. Η Αγία Σοφία άνοιξε ξανάνοιξε για λατρεία. Ένα τζαμί άνοιξε ξανά στο Ταξίμ. Οι πολίτες μας, που δεν μπορούσαν να ασκήσουν τα δικαιώματά τους λόγω της ενδυμασίας τους, ανέκτησαν τα δικαιώματά τους. Υπάρχουν ζητήματα όπως οι σφαγές στη Γάζα και η συνεχής παραβίαση της ιδιωτικής ζωής της Ιερουσαλήμ», είπε ακόμη σε ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.

«Περαστικά» από τον Ερντογάν στον πρωθυπουργό για την ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευχήθηκε περαστικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τη ρωσική επίθεση στην Οδησσό, μετά τη συνάντησή του στην Κωνσταντινούπολη με τον Ουκρανό πρόεδρο.

«Εκφράζω τις ευχές μου για περαστικά και στις δύο χώρες για την πυραυλική επίθεση κοντά στην περιοχή όπου βρίσκονταν την Τετάρτη ο κ. Ζελένσκι και ο κ. Μητσοτάκης» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία - Ηλεία: Επισήμως νεκρός ο άνδρας που παρέσυρε ο χείμαρρος

Ευρωεκλογές - ΝΙΚΗ: Τσελέντης και Αναδιώτης υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος

Βιασμός ανήλικης: Πολυετής κάθειρξη σε θείο για κακοποίηση της ανιψιάς του 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ