Κοινωνία

28 Φεβρουαρίου 2024 16:12 Τελευταία ενημέρωση : 28 Φεβρουαρίου 2024 22:02

Τέμπη – Απεργία: Μεγάλη συμμετοχή και επεισόδια στις συγκεντρώσεις (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Μεγάλη προσέλευση από πολίτες που φώναξαν συνθήματα για τα θύματα των Τεμπών και την ασφάλεια των μεταφορών.

Τέμπη – Απεργία: Μεγάλη συμμετοχή και επεισόδια στις συγκεντρώσεις (εικόνες)
-

Ογκώδεις συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη σε ολόκληρη τη χώρα στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής – πανεργατικής απεργίας με σειρά αιτημάτων αλλά και με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Σύμφωνα με της εκτιμήσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, περισσότερα από 20.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Στα 8.000 άτομα υπολογίστηκε η δυναμικότητα της πορείας του ΠΑΜΕ, ενώ΄2.000 περίπου άτομα από άλλους πολιτικούς χώρους πορεύτηκαν από την Πλατεία Κλαυθμώνος προς την Πλατεία Συντάγματος, και στην αρχή της συγκέντρωσης οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για περίπου 250 άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Ιδιαίτερα συγκινητική, η στιγμή κατά την οποία διαδηλωτές έγραψαν με κόκκινη μπογιά στο πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Αμαλίας μπροστά στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη, τα ονόματα, και των 57 θυμάτων της τραγωδίας

.ΠΟΡΕΙΑ - ΑΘΗΝΑ

ΠΟΡΕΙΑ - ΑΘΗΝΑ

ΠΟΡΕΙΑ - ΑΘΗΝΑ

Βεβαίως δεν έλειψαν και τα επεισόδια, καθώς λίγο μετά τις 14.00 κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ στην τοποθεσία «Λουλουδάδικα» της Πλατείας Συντάγματος. Τα επεισόδια συνέχισαν όταν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου κατηφόρισαν την οδό Πανεπιστημίου για να οδεύσουν μέσω των Προπυλαίων, προς το Πολυτεχνείο. Στην Πανεπιστημίου η αστυνομία έκανε χρήση χημικών εναντίον τους, ενώ επιστρατεύτηκε και το μηχάνημα ρίψης ύδατος «Αύρα».

Στη συνέχεια, και όσο η αρχική συγκέντρωση στο Σύνταγμα σταδιακά διαλυόταν, τα επεισόδια γενικεύτηκαν με οδογφράγματα, ρίψη μολότοφ και βανδαλισμούς στις οδούς Σόλωνος, Αιόλου και Τζορτζ, όπου είχαν και αρκετή διάρκεια.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 6 συλλήψεις (4 από αυτές σε άτομα που αρνήθηκαν να σταματήσουν σε έλεγχο της ΔΡΑΣΗ, κυνηγήθηκαν και βρέθηκαν να κατέχουν μολότοφ) και 4 προσαγωγές (3 από αυτές με υποψία λόγω κατοχής αντιασφυξιογόνας μάσκας).

Τέλος, μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν και έξω από τα γραφεία της Hellenic Train στην Πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο.

ΠΟΡΕΙΑ - ΑΘΗΝΑ

ΠΟΡΕΙΑ - ΑΘΗΝΑ

Και στη Θεσσαλονίκη

Ιδιαίτερα μαζική ήταν η συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη, όπου στην Πλατεία Αριστοτέλους μεγάλο πλήθος συμμετείχε αναρτώντας πανό και πλακάτ με συνθήματα όπως «Οι ζωές μας μετράνε» και «Πάρε με όταν φτάσεις» και φώναξαν συνθήματα υπέρ της μνήμης των θυμάτων της τραγωδίας και εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής..

Απεργία - Θεσσαλονίκη - Τέμπη

Απεργία - Θεσσαλονίκη - Τέμπη

Στην συνέχιση πάντως της πορείας προς τον ΟΣΕ, σημειώθηκαν και εκεί επεισόδια, όταν άτομα κουκουλοφόροι πέταξαν μπογιές σε καταστήματα, στο Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο και, αργότερα βόμβες μολότοφ, μπροστά στο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Ακολούθησε καταδίωξη, ρίψη μολότοφ, φωτιές σε κάδους και δύο προσαγωγές, ενώ από έναν αστυνομικό έπεσε προς στιγμήν όπλο και μία χειροβομβίδα, χωρίς ευτυχώς να πραγματοποιηθεί εκπυρσοκρότηση.

Κατά την επιστροφή προς το κέντρο, η ένταση αποκλιμακώθηκε και η διαδήλωση διαλύθηκε σταδιακά.

Ειδήσεις σήμερα:

Αγρότες μπήκαν με τρακτέρ σε Πάτρα και Καλαμάτα (βίντεο)                  

Ηλίας Λογοθέτης: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός

“Συμπραξη Εκδίκησης”: Δίωξη για κακουργήματα στους συλληφθέντες (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ