Πολιτική

30 Ιανουαρίου 2024 11:40 Τελευταία ενημέρωση : 30 Ιανουαρίου 2024 23:12

Μητσοτάκης για αγρότες: Αύξηση στην αρωγή και βοήθεια για τον εξοπλισμό

Διάβασέ μου το...

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε επιπλέον μέτρα στήριξης για τους πληγέντες από την κακοκαιρία αγρότες.

Μητσοτάκης για αγρότες: Αύξηση στην αρωγή και βοήθεια για τον εξοπλισμό
-

Την αύξηση έως το ύψος των 10 χιλιάδων ευρώ στην πρώτη αποζημίωση στους πληγέντες αγρότες, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας πριν από λίγο στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις αποζημιώσεις, είπε ότι οι αγρότες πήραν την πρώτη βοήθεια ύψους 2 χιλιάδων ευρώ για τις ζημιές και τώρα κάνουν αιτήσεις για τον πυρήνα της αποζημίωσης. Η συγκεκριμένη βοήθεια θα αυξηθεί από 5 έως 10 χιλιάδες ευρώ ανάλογα με το ύψος των ζημιών στον εξοπλισμό προκειμένου να μπορούν οι αγρότες να ετοιμαστούν για την νέα περίοδο, μέχρι να βγουν οι συνολικές αποζημιώσεις και για τα προϊόντα που καταστράφηκαν.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αυτή η κυβέρνηση στηρίζει τον πρωτογενή τομέα» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, που ανακοίνωσε ότι σήμερα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την πρόσθετη αποζημίωση.

Κυριάκος Μητσοτάκης - συνέντευξη - ΣΚΑΙ

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην οικονομία είπε ότι «Η στήριξη εισοδήματος αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, και η δέσμευση μου είναι να φτάσει τα 950 ευρώ ο κατώτατος μισθός στο τέλος της τετραετίας». Επισήμανε ότι μέσα από την ανάπτυξη της Οικονομίας θα γεφυρωθεί η διαφορά μεταξύ εισοδήματος και ακρίβειας, ενώ ανέφερε ότι υπάρχει μια Ελλάδα που ευημερεί και μια άλλη που τα βγάζει δύσκολα πέρα «και εκεί πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας».

Η συμφωνία είναι απόδειξη ότι οι ΗΠΑ μας βλέπουν ως παράγοντα σταθερότητας

Μιλώντας για την προμήθεια των αεροσκαφών F-35 από τις ΗΠΑ είπε ότι έχει εξασφαλιστεί ο δημοσιονομικός χώρος για την αγορά μιας μοίρας αεροσκαφών, επισημαίνοντας ότι μπορούμε να αγοράσουμε μέχρι 40 F-35, τα οποία μπορούμε να τα αποκτήσουμε σταδιακά.

Για την επιστολή Μπλίνκεν είπε ότι αποτελεί την καλύτερη απόδειξη του στρατηγικού βάθους και αυτοτέλειας των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

«Συμμετέχουμε στο πρόγραμμα των F-35 και έχουμε ποιοτικό πλεονέκτημα στην Πολεμική Αεροπορία, αλλά και εξασφαλίσαμε συνεισφορά με δωρεάν υλικό για ενίσχυση των ΕΔ» είπε ο πρωθυπουργός. Σημείωσε ότι η συμφωνία αυτή είναι η απόδειξη του τρόπου με τον οποίου μας βλέπουν οι ΗΠΑ ως παράγοντα σταθερότητας, ανέφερε ότι θα πάρουμε επίσης δωρεάν μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 και 4 φρεγάτες LCS που με παρεμβάσεις μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού. «Ό,τι παίρνουμε δωρεάν καλύπτει δαπάνες που θα έπρεπε να κάνουμε. Στόχος είναι να διατηρήσουμε το ποιοτικό αποτρεπτικό πλεονέκτημα και στην Πολεμική Αεροπορία το εξασφαλίσαμε» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Αναφερόμενος στην προμήθεια των F-16 από την Τουρκία είπε ότι η πάγια θέση μας είναι ότι δεν μπορούμε να επιβάλλουμε στις ΗΠΑ τι όπλα θα πουλήσουν, αλλά το αυτονόητο είναι ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν εναντίον συμμάχων.

Κυριάκος Μητσοτάκης - συνέντευξη - ΣΚΑΙ

«Το πως θα τηρηθεί αυτό αφορά τις σχέσεις Τουρκίας και ΗΠΑ, αλλά και το Κογκρέσο. Οι σχέσεις της χώρας μας με το Κογκρέσο είναι πολύ στενές. Η Τουρκία δεν πήρε τα F-35 ενώ ήταν στο πρόγραμμα γιατί προμηθεύτηκε τους S-400. Εάν οι ΗΠΑ κρίνουν ότι πρέπει να διακόψουν μια προμήθεια μπορούν να το κάνουν» είπε ο πρωθυπουργός.

Σημαντικά βήματα στην ελληνοτουρκική προσέγγιση

Προσέθεσε ότι έγιναν σημαντικά βήματα στην ελληνοτουρκική προσέγγιση με την υπογραφή της Διακήρυξης των Αθηνών, και πως μπήκαμε σε πορεία εξομάλυνσης με την Τουρκία, ενώ για όσα είπε πρόσφατα ο κ. Ερντογάν, τόνισε ότι «όποιος πιστεύει ότι η προσέγγιση θα προχωρήσει χωρίς αναταράξεις, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Πρέπει να βλέπουμε την μεγάλη εικόνα».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμη ότι η συνεργασία με την Τουρκία έχει προχωρήσει και στο μεταναστευτικό και σε άλλα επίπεδα, σημείωσε ότι θα επισκεφθεί τη γειτονική χώρα στο άμεσο μέλλον, ενώ επισήμανε ότι υποχρέωση της χώρας μας είναι να εξοπλίζεται η χώρα και να διατηρεί ένα ποιοτικό πλεονέκτημα, αλλά αυτό πρέπει να το ξεχωρίσουμε από το γενικό πλαίσιο των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Είπε επίσης για τη συζήτηση που άνοιξε για την επόμενη γενιά των φρεγατών, ότι η Ελλάδα θα διεκδικήσει προγράμματα συμπαραγωγής, από την ώρα «που ανατάξαμε τα ναυπηγεία» ενώ αναφερόμενος στο κόστος των F-35 είπε ότι χρειάζεται υπομονή γιατί δεν μας ενδιαφέρουν μόνο τα αεροπλάνα αλλά και τα οπλικά τους συστήματα που δεν θα απαξιώνονται στο πέρασμα του χρόνου. Μιλώντας για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης του σε σχέση με αυτή του κ. Ερντογάν είπε ότι πρέπει να δούμε που ήμασταν το 2019 και που είμαστε σήμερα.

Κυριάκος Μητσοτάκης - συνέντευξη - ΣΚΑΙ

«Επιβραβεύθηκε η Ελλάδα για την εξωτερική της πολιτική, έχουμε απτό όφελος από αυτή την πολιτική που εκδηλώνεται από πρόσβαση σε οπλικά συστήματα πολύ προχωρημένα και δωρεάν υλικό από τις ΗΠΑ και αυτό δεν θα γινόταν αν είχαμε άλλη πολιτική».

Προσέθεσε ότι η διαφύλαξη του καλού κλίματος μεταξύ των δυο χωρών είναι και προϋπόθεση για να συζητήσουμε περαιτέρω με Τουρκία, σημειώνοντας ότι έχουν αποκατασταθεί περισσότεροι δίαυλοι εμπιστοσύνης σε όλα τα επίπεδα.

«Η Ελλάδα προσδιόρισε με σαφήνεια ποια είναι τα όρια της και στο πεδίο όπως έγινε το 2020. Η εξωτερική πολιτική που ακολουθήσαμε ήταν θετική» είπε ο πρωθυπουργός.

Θα είναι αμείλικτο το κράτος σε φαινόμενα κερδοσκοπίας

Αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι αγρότες της Θεσσαλίας έχουν δίκιο για την καθυστέρηση της κατάθεσης της τροπολογίας να μην κόβεται το ρεύμα στους πλημμυρόπληκτους αγρότες, λέγοντας ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα, και επιφυλάχθηκε να πει αναλυτικά τις παρεμβάσεις για τους αγρότες. Είπε ακόμη ότι συνολικά οι αποζημιώσεις ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ κατά τη θητεία της κυβέρνησής του και από αυτά μόνο τα 500 εκατομμύρια ήταν εισφορές των αγροτών ενώ τα άλλα 500 ήταν από τον προϋπολογισμό, επειδή η οικονομία πάει καλά.

«Η κυβέρνηση κινείται με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από άλλες στο παρελθόν» είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αναφερόμενος στην ακρίβεια είπε ότι δεν πρέπει να είμαστε θύματα των εμπόρων που πουλάνε ελληνικά προϊόντα με ξένες πρώτες ύλες.

«Θα είναι αμείλικτο το κράτος σε φαινόμενα κερδοσκοπίας» προσέθεσε λέγοντας ότι υπήρξε έξαρση εισαγόμενης ακρίβειας και κάποιοι εδώ βρήκαν ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν. Προειδοποίησε ότι θα είναι «πάρα πολύ σκληρή η απάντηση του κράτους» και παρέπεμψε στα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί.

Το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια θα ψηφιστεί πριν το τέλος του Φεβρουαρίου

Για τα Πανεπιστήμια ο κ. Μητσοτάκης είπε είναι προτεραιότητα η στήριξη του δημόσιου πανεπιστήμιου που -όπως είπε- είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ ότι πριν 4 χρόνια. Χαρακτήρισε «παράνομη πράξη» τις καταλήψεις λέγοντας ότι η κατάληψη δεν μπορεί να είναι κατ' έθιμο ανεκτή και δεν καθρεφτίζει την πραγματική θέληση των φοιτητών. Είπε ακόμη ότι όραμά του είναι να γίνει η Ελλάδα περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο, ενώ τάχθηκε υπέρ της εξ αποστάσεως διεξαγωγής των εξετάσεων λόγω των καταλήψεων.

«Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί πριν το τέλος του Φεβρουαρίου. Θα υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον από τα μεγάλα αμερικανικά πανεπιστήμια είτε αυτοτελώς, είτε σε συνεργασία με τα δημόσια πανεπιστήμια» είπε ο πρωθυπουργός.

Τέλος αναφέρθηκε στην ένταξη της κ. Χριστοφιλοπούλου στη ΝΔ και είπε ότι ο ίδιος όταν ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος είχε δεσμευτεί ότι θα διευρύνει τη ΝΔ και θα την ξανακάνει κόμμα εξουσίας.

«Το πετύχαμε αυτό δυο φορές» είπε ενώ προσέθεσε ότι δεν θα επιτρέψει να εισχωρήσει η αλαζονεία στο κόμμα, εξαιτίας της ισχύος της ΝΔ σε σχέση με τα άλλα κόμματα.

Κυριάκος Μητσοτάκης - συνέντευξη - ΣΚΑΙ

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης 

Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη στήριξη των αγροτών, μοιράστηκς ο Στεφανος Κασσελάκης μέσα από ανάρτησή του στα social media.

Αναλυτικά η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στα social media

"Οι θέσεις μας για τα προβλήματα των αγροτών.

  • · Ειδικός φόρος στα καύσιμα για το αγροτικό πετρέλαιο. Πρέπει να καταργηθεί. Και ο ΦΠΑ πρέπει να κατέβει στον υπερμειωμένο συντελεστή από το 24% στο 6%.
  • · Για το αγροτικό ρεύμα, πρέπει να μπει πλαφόν στα 7σεντς η κιλοβατώρα.
  • · Επιδότηση ζωοτροφών και λιπασμάτων ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξήσεις που έχουν παρουσιαστεί.
  • · Πλαφόν στην κερδοφορία των εταιρειών εισαγωγής και εμπορίας εφοδίων.
  • · ΕΛΓΑ, αποζημιώσεις στο 100% σε καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο. Αποζημιώσεις για εξοπλισμούς, εγκαταστάσεις, και έγγειο κεφάλαιο το οποίο έχει επηρεαστεί από πυρκαγιές και πλημμύρες. Ο ΕΛΓΑ θα παραμείνει δημόσιος.
  • · Στη Θεσσαλία θα πρέπει επιτέλους να γίνουν τα αντιπλημμυρικά και τα αρδευτικά έργα.
  • · Επανασχεδίαση της ΚΑΠ. Δεν είναι δυνατόν η ΝΔ να έχει αφαιρέσει 240 εκ. ευρώ από τη βασική ενίσχυση. Δημιουργώντας διακρίσεις μεταξύ μεγάλων και μικρών παραγωγών.
  • · Ρύθμιση των οφειλών των αγροτών ώστε η αγροτική γη να μην απειλείται από αναγκαστική ρευστοποίηση."


Σε ανάρτηση της Γραμματέως της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ράνιας Σβίγκου, στα social media αναφέρεται «Σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε τον εαυτό του. Ο πρωθυπουργός της αισχροκέρδειας, των απευθείας αναθέσεων και των υποκλοπών τόλμησε να παρομοιάσει τους αγωνιζόμενους φοιτητές με «ληστές μπακάλικων». Οι συκοφαντίες και ο αυταρχισμός της ΝΔ θα πέσουν στο κενό».

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σχολίασε «Μετά από δύο χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων ο πληθωρισμός της απληστίας έσπασε κάθε ρεκόρ , ο Πρωθυπουργός σε ένα ακόμη ρεσιτάλ επικοινωνίας “προειδοποίησε” όσους αισχροκερδούν σε βάρος των καταναλωτών ότι δεν θα διστάσει να επιβάλλει μέτρα. Θα ήταν κωμικό, αν δεν ήταν τραγικό. Τα σούπερ μάρκετ το τελευταίο δεκάμηνο του 2023 είχαν 646 εκατ. παραπάνω κέρδη σε σύγκριση με το αντίστοιχο δεκάμηνο της προηγούμενης χρονιάς, ενώ στο δωδεκάμηνο του 2022 τα επιπλέον κέρδη τους προσέγγισαν το 1 δισεκατομμύριο σε σχέση με το δωδεκάμηνο του 2021. Οι τράπεζες έχουν κερδίσει 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ, με τα 3 δισεκατομμύρια να προκύπτουν από τις υπέρογκες χρεώσεις. Η, δε, σωρευτική αύξηση των ενοικίων την περίοδο 2018 – 2022 άγγιξε το 50%. Οι πολίτες βιώνουν καθημερινά τα αποτελέσματα της πολιτικής της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που λειτουργεί ως τροχονόμος των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων, τα οποία συσσωρεύουν υπερκέρδη εις βάρος των προοπτικών της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων. Σε κάθε περίπτωση, καλωσορίζουμε τον Πρωθυπουργό στη θέση μας ότι η Golden Visa στα ακίνητα ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την έκρηξη των τιμών των ενοικίων και ελπίζουμε αυτήν τη φορά να απαντήσει στη σχετική επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ».

Σε δήλωση του Μανόλη Χνάρη, Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αναφέρεται «Υπό το βάρος των κλιμακώσεων των αγροτικών κινητοποιήσεων, ο Πρωθυπουργός με τα εξαγγελλόμενα αποσπασματικά και κατόπιν εορτής μέτρα, προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, που η ίδια η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει δημιουργήσει. Η συστηματικά λανθασμένη αγροτική της πολιτική των τελευταίων ετών έχει οδηγήσει τον αγροτικό κόσμο σε απόγνωση.  Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οφείλει να δώσει στους παραγωγούς μας αυτό που δικαιωματικά και ισότιμα τους αξίζει, άμεσα και έγκαιρα , χωρίς άλλα εμπόδια και καθυστερήσεις και όχι να τους καθιστά επαίτες της μικροπολιτικής της».

Το ΚΚΕ σχολιάζοντας την συνέντευξη του Πρωθυπουργού αναφέρει «Την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φορτώσει στον λαό νέα εξοπλιστικά πακέτα πολλών δισ. για να υπηρετήσει τους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, την ίδια ώρα το “ταμείον είναι μείον” για τα λαϊκά νοικοκυριά και εν προκειμένω για τους αγρότες, που ξεκληρίζονται από το υψηλό κόστος παραγωγής, την αβάσταχτη φορολογία, την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ. Μάλιστα, ο κύριος Μητσοτάκης επιστρατεύει και τον ύπουλο “κοινωνικό αυτοματισμό”, φτάνοντας στο σημείο να πει ότι οι αυξημένες τιμές των προϊόντων σημαίνουν και μεγαλύτερα έσοδα για τους αγρότες, κρύβοντας ότι είναι οι εμποροβιομήχανοι, οι αλυσίδες τροφίμων και τα supermarkets, αυτοί που τσεπώνουν τη διαφορά απ’ την τιμή στο χωράφι και το ράφι και όχι οι αγρότες. Εκεί, βέβαια, που ο κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε κάθε όριο συκοφάντησης των αγώνων, ήταν όταν παρομοίασε τις μαζικές κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ με “ληστεία”, αποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει το ψέμα, τη συκοφαντία, τον αυταρχισμό, για να εφαρμόσει μια βάρβαρη και αντιδραστική πολιτική, που καταπατά κάθε δικαίωμα του λαού και της νεολαίας».

Κυριάκος Μητσοτάκης - συνέντευξη - ΣΚΑΙ

Οι Σπαρτιάτες αναφέρουν «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, κατά την προσπάθεια της να συγκρατήσει την οργή των αγροτών και να αποτρέψει επέκταση των κινητοποιήσεων και των μπλόκων, μοίρασε μέσω ραδιοφωνικής συνέντευξης του πρωθυπουργού, υποσχέσεις στους «ιθαγενείς» καμουφλαρισμένες ως αποζημίωση μέχρι 10.000 ευρώ. Τη στιγμή μάλιστα, που με τους πολιτικούς χειρισμούς της, έχει διαλύσει τη ζωή των Ελλήνων αγροτών και κτηνοτρόφων, βάζει χέρι στην τσέπη τους και τους κλέβει το μεροκάματο με το «έτσι θέλω», καταστρέφοντας ουσιαστικά το μέλλον των παιδιών τους. Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, η αποζημίωση θα κυμαίνεται από 5.000 έως 10.000 ευρώ. Ακόμη, υποσχέθηκε ότι θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις σε υποδομές που θα φτάσουν το 1 δισ. ευρώ στη Θεσσαλία. Με λίγα λόγια κουνούν… χάντρες και καθρεφτάκια, όπως οι έποικοι στους ιθαγενείς της Αμερικής και αναμένουν να τους πουν και ευχαριστώ! Ακόμα μια επιβεβαίωση της πολιτικής παρακμής και της άποψης που έχει η κυβέρνηση για τους πολίτες αυτής της χώρας».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, σε δήλωση του σημειώνει «Το πρωί ο πρωθυπουργός θριαμβολογούσε για την αγορά των F35. Τα ερωτήματα όμως που γεννώνται είναι αμείλικτα: πότε θα τα πάρουμε; πόσο κοστίζουν; ποια μοντέλα θα πάρουμε; αν θα φέρουν όπλα; Το κυριότερο, το σημαντικότερο: ο ίδιος υπέγραψε για να πάρουν οι Τούρκοι τα F16. Την ίδια στιγμή αυτοδιαψεύδεται όταν λέει ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν αυτά εναντίον της Ελλάδας, ενώ η αδελφή του κα. Ντόρα Μπακογιάννη λέει ότι είναι αδύνατο να μην χρησιμοποιηθούν. Ταυτοχρόνως είχαμε και την κα. Νούλαντ, η οποία είπε στην Τουρκία καλώς ορίσατε στα F35!». Σε άλλο τμήμα των δηλώσεων του ο κ. Βελόπουλος ανέφερε «Σήμερα ο πρωθυπουργός μας είπε ότι θα πατάξει την αισχροκέρδεια δια των προστίμων. Αυτό αποδεικνύει ένα πολύ απλό πράγμα. Αφήνει τις εταιρείες να αισχροκερδούν και στο τέλος βάζει ένα μικρό πρόστιμο, απειροελάχιστο της αξίας του κέρδους, με συνέπεια και οι φίλοι του ολιγάρχες να αισχροκερδούν και οι Έλληνες να πληρώνουν αλλά και αυτός να θεωρεί ότι έκανε τη δουλειά του καλά. Δυστυχώς είναι υπηρέτης των ολιγαρχών και των μεγάλων κεφαλαίων», ενώ για το θέμα των αγροτών είπε «Η ίδια τακτική του πρωθυπουργού εξακολουθεί να υφίσταται. Πετάει ψίχουλα στους αγρότες, στον υπερήφανο αυτό Ελληνικό λαό, του πετάει ένα κομμάτι ψωμί, για να σταματήσει να κινητοποιείται. Ο πρωθυπουργός όμως δεν λέει όλη την αλήθεια. Ο αγροτικός κόσμος πρέπει να μάθει. Στο Νταβός ο Έλληνας πρωθυπουργός συμφώνησε να εξαφανίσει αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς. Όλα τα υπόλοιπα είναι ψίχουλα για έναν λαό ο οποίος είναι υπερήφανος».

Η Νέα Αριστερά αναφέρει «Ο πρωθυπουργός συνεχίζει να παρεμβαίνει ως σχολιαστής της επικαιρότητας. Την ώρα που τα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα ενισχύονται και πολλαπλασιάζονται ο κ. Μητσοτάκης με μια ανακοίνωση-πυροτέχνημα εξήγγειλε την αύξηση της πρώτης αρωγής στους αγρότες της Θεσσαλίας. Αυτό που ξέχασε να πει είναι ότι εκατοντάδες αγρότες που είδαν το κεφάλαιο τους να καταστρέφεται ολοσχερώς δεν έχουν λάβει καν την πρώτη αρωγή των 2.000 ευρώ ενώ ακόμα και σήμερα, έξι μήνες μετά, δεν γνωρίζουν το ύψος και τον τρόπο υπολογισμού της τελικής αποζημίωσης. Οι συνεργάτες του μάλλον ξέχασαν να τον ενημερώσουν πως ούτε η εφάπαξ αποζημίωση για την οικοσκευή έχει καταβληθεί σε όλους τους δικαιούχους, τους πολίτες δηλαδή που έχασαν τα σπίτια τους. Για τα αιτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων, ούτε κουβέντα, για το αγροτικό πετρέλαιο ένα “θα δούμε”. Αλήθεια, για ποιο πράγμα θριαμβολογείτε κύριε Μητσοτάκη; Ελπίζουμε την Παρασκευή να έρθετε στην Βουλή στην συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Αλέξη Χαρίτση για την Θεσσαλία. Εκεί θα υποχρεωθείτε να απαντήσετε επί της ουσίας, όχι με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα». 


Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Άλλαζε λάστιχο και τον παρέσυρε φορτηγό

UNRWA: Το Ισραήλ κατηγορεί την οργάνωση για “στενές” σχέσεις με τη Χαμάς

Φλώρινα: Δεκάδες όπλα, χιλιάδες σφαίρες και χειροβομβίδες σε σπίτι ζευγαριού


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ