Αθλητικά

19 Ιανουαρίου 2024 07:31 Τελευταία ενημέρωση : 19 Ιανουαρίου 2024 14:52

Australian Open - Τσιτσιπάς: Πρόκριση στους “16” με μαγική εμφάνιση

Διάβασέ μου το...

O Στέφανος Τσιτσιπάς πέρασε στον 4ο γύρο σαρώνοντας τον Λούκα Βαν Ασε

Australian Open - Τσιτσιπάς: Πρόκριση στους “16” με μαγική εμφάνιση
-

Επίδειξη δύναμης από τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Ελληνας πρωταθλητής σημείωσε μια... καθηλωτική εμφάνιση απέναντι στον Βαν Ας, επικράτησε με 3-0 (6-3, 6-0, 6-4) και προκρίθηκε στους «16» του Australian Open. Επόμενος αντίπαλος ο Τέιλορ Φριτζ.

Ο Τσιτσιπάς ήταν καταιγιστικός και πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις στην καριέρα του. Ειδικότερα στο δεύτερο σετ, όπου ήταν αλάνθαστος.

Στο πρώτο σετ οι δύο αθλητές κράτησαν το σερβίς τους και ο Ελληνας πρωταθλητής κατάφερε να κάνει μπρέικ στο 6ο σετ και στη συνέχεια να το κατακτήσει. Το δεύτερο σετ ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Στο τρίτο σετ ο Γάλλος πρωταθλητής προηγήθηκε με 3-0, αλλά ήρθε η άμεση αντίδραση από τον Τσιτσιπά, όπου κατάφερε να πάρει κι αυτό το σετ και να ολοκληρώσει το παιχνίδι.

Ο Ελληνας πρωταθλητής μετά τον αγώνα έπλεξε το εγκώμιο του Βαν Ας και δήλωσε ότι σημαίνει πολλά για τον ίδιο αυτή η νίκη

Για τον Βαν Ας: "Θυμάμαι τον εαυτό μου σε αυτή την φάση. Είναι καλός αντίπαλος και τον προσέχω. Παίζει όμορφο τένις και σήμερα έπαιξε απίστευτα. Πάλεψε σκληρά από την αρχή. Πρέπει να του αποδώσω τα εύσημα, τα έδωσε όλα. Νομίζω πως το γεγονός ότι είμαι λίγο πιο έμπειρος έπαιξε ρόλο. Σημαίνει πολλά και για εμένα αυτή η νίκη".

Για το τι του αρέσει στο Australian Open και παίζει καλά στην Μελβούρνη: "Αρχικά ο κόσμος, ο καιρός, το φαγητό. Δεν πίνω καφέ, αλλά έχω ακούσει ότι έχουν έχουν έναν από τους καλύτερους καφέδες στον κόσμο. .Όλα είναι τέλεια εδώ. Είναι με διαφορά το καλύτερο τουρνουά Grand Slam σαν εμπειρία. Αισθάνομαι ότι δημιουργείται η καλύτερη εμπειρία, το φαγητό είναι καλό, όλα είναι καθαρά και οργανωμένα. Νιώθω ωραία και αυτό με οδηγεί στο να παίξω καλό τένις.

Για το γεγονός ότι μπήκε πιο επιθετικά από ότι στα προηγούμενα παιχνίδια του: "Ήθελα να ξεκινήσω πιο δυνατά σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες μου. Δεν είναι εύκολο να επιστρέφεις πάντα από το 0-1. Ήθελα να δείξω από την αρχή δυναμισμό. Με έσπρωχνα συνεχώς για να ξεπεράσω τον εαυτό μου και χάρηκα που όλα πήγαν καλά από το 2ο σετ και μετά".

Ειδήσεις σήμερα:

Εορτολόγιο - 19 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

“Χειμάρρα” - Ο ελληνικός “Τιτανικός”: Το πιο πολύνεκρο ναυτικό δυστύχημα στην Ελλάδα

Χούθι: Επίθεση σε πλοίο που διαχειρίζεται ελληνική εταιρεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ