Κοινωνία

15 Ιανουαρίου 2024 11:10 Τελευταία ενημέρωση : 15 Ιανουαρίου 2024 21:54

Ζωγράφου: Αναρχικοί κατέλαβαν την Πρυτανεία του ΕΜΠ

Διάβασέ μου το...

Πώς συστήνονται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν και ποιοι οι λόγοι τους οποίους επικαλούνται για την κατάληψη.

Ζωγράφου: Αναρχικοί κατέλαβαν την Πρυτανεία του ΕΜΠ
-

(εικόνα αρχείου)

Σε κατάληψη του κτηρίου της πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στου Ζωγράφου, προχώρησαν αναρχικοί και αντιεξουσιαστές, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε την Δευτέρα στην ιστοσελίδα  athens.indymedia.org .

Η κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΜΠ γίνεται «με σκοπό τη δημιουργία ενός κέντρου αγώνα και την προπαγάνδιση και την ανάδειξη των αναρχικών και αντιεξουσιαστικών μας αντιλήψεων ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και την υποβάθμιση των ζωών μας», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Όπως μεταδίδει ο ρεπόρτερ του ΑΝΤ1 Θάνος Κλωνόπουλος, την ανακοίνωση υπογράφει η «Πρωτοβουλία αναρχικών/αντιεξουσιαστ(ρι)ών ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση».

Τέσσερεις συλλήψεις

Τρεις κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων στο κτήριο της Πρυτανείας του ΕΜΠ στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου κατά την διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας σε κατάληψη του κτιρίου.

Η ποινική δίωξη σε βάρος των τεσσάρων, αφορά κατηγορίες για παράνομη βία από κοινού κατά συρροή, διακοπή λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας καθώς και για απείθεια που αφορά άρνηση δακτυλοσκόπησης.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν από το αυτόφωρο.

Ειδήσεις σήμερα:

Αριστοτέλης Ωνάσης: Σαν σήμερα γεννιέται ο Έλληνας “Κροίσος”

Μεσολόγγι - Εξαφάνιση: Τα “ύποπτα” SMS, οι εμπλεκόμενοι και η αγωνία της οικογένειας (βίντεο)

Βιβλιοπώλης των αστέγων για κλοπή: Αν μας τα ζητούσαν, θα τα δίναμε με όλη μας την καρδιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ