Αθλητικά

09 Ιανουαρίου 2024 23:13 Τελευταία ενημέρωση : 10 Ιανουαρίου 2024 15:07

Euroleague: Θρίαμβος του Παναθηναϊκού επί της Αναντολού

Διάβασέ μου το...

Μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού που κατάφερε να...ανακτήσει θέσεις στην κατάταξη της Euroleague. Ξεπέρασε τον Σπανούλη ο Σλούκας στις ασίστ.

Euroleague: Θρίαμβος του Παναθηναϊκού επί της Αναντολού
-

Το «καυτό» πρώτο ημίχρονο, όταν ξέφυγε ακόμα και με 22 πόντους (38-16 στο 14΄) και η ψυχραιμία στα κρίσιμα τελευταία λεπτά, οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στο θρίαμβο, στην 20ή αγωνιστική της Euroleague. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 83-76 της Αναντολού Εφές στο ΟΑΚΑ, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους σε 12-8, με το οποίο επέστρεψαν στην τέταρτη θέση της κατάταξης, πριν υποδεχθούν την Πέμπτη (11/1) τη Μονακό. Στον αντίποδα, η τουρκική ομάδα υπέστη την έβδομη διαδοχική ήττα της, βλέποντας το ρεκόρ της να υποχωρεί σε 7-13.

Στην ξεχωριστή βραδιά του Κώστα Σλούκα (9π.), ο οποίος με τις εννέα ασίστ που μοίρασε «στρογγυλοκάθισε» στην τρίτη θέση της λίστας με τους κορυφαίους πασέρ στην Ιστορία της Euroleague, προσπερνώντας τον Βασίλη Σπανούλη, ο Παναθηναϊκός είδε τον Μάριους Γκριγκόνις να πετάει... φωτιές στην επίθεση και με τους 24 πόντους του με 7/9 τρίποντα (προσωπικό ρεκόρ) να οδηγεί το «τριφύλλι» στην επιτυχία, στην εκκίνηση της «διαβολοβδομάδας» και στην επιστροφή του στο ΟΑΚΑ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ

Με διάθεση στο κομμάτι της δημιουργίας (23 ασίστ), μία πρώτη περίοδο με ρεσιτάλ και στην άμυνα, αλλά και με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας από τα 6,75 (13/23 τρίποντα), οι «πράσινοι» πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, είχαν τον έλεγχο για 30 λεπτά, ενώ ακόμα κι όταν ο Μπομπουά έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης στον... επίλογο του αγώνα, είχαν τα αντανακλαστικά, αλλά και το κομβικό τρίποντο του Τζέριαν Γκραντ στο 39΄ για να σβήσουν τη... φωτιά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ

Εκτός του Γκριγκόνις, διψήφιοι ήταν και οι Ντίνος Μήτογλου (14π.), Κέντρικ Ναν (14π.) και Ματίας Λεσόρ (10π.), ενώ από την Αναντολού ο Ροντρίγκ Μπομπουά πάλεψε με 16 πόντους, βλέποντας όμως τον Σέιν Λάρκιν να μην ακολουθεί (9π. με 2/6 τρίποντα)

Τα δεκάλεπτα: 25-14, 51-35, 68-57, 83-76

Με ένα σεμιναριακό πρώτο δεκάλεπτο σε άμυνα και επίθεση, ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε από τα πρώτα λεπτά μία διαφορά ασφαλείας, φτάνοντας τη στο 10΄ στο +11 (25-14), ενώ με τα τρίποντα να πέφτουν... βροχή και σε ρόλο εκτελεστή τον Γκριγκόνις, την εκτίναξε στο +22 στο 14΄ (38-16), για να πάρει τον δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +16 (51-35).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ

Ο Λιθουανός δεν κατέβασε ταχύτητα στην τρίτη περίοδο και ευστοχώντας στο έκτο του σε ισάριθμες προσπάθειες στο 22΄, έγραψε το 57-40, πριν η Αναντολού βγάλει αντίδραση και με σερί 8-0 πλησιάσει σε 59-51. Ωστόσο, με τον Γκριγκόνις να είναι ασταμάτητος (7/7 τρίποντα). ο Παναθηναϊκός βρήκε και πάλι ρυθμό κλείνοντας την περίοδο με διψήφια διαφορά (68-57).

Ένα νέο σερί 6-0 του «τριφυλλιού» στην εκκίνηση του τέταρτου δεκαλέπτου, διαμόρφωσε το 74-60 στο 33΄ και όλοι πίστεψαν ότι η σεμνή τελετή έλαβε τέλος... Ο Μπομπουά όμως με... τετράποντο είχε διαφορετική άποψη, δίνοντας πνοή για νέα αντίδραση στην Αναντολού, που βρέθηκε στο 38΄ στο -3 (76-73). Ο Γκραντ, όμως ήταν εκεί για να απαντήσει από τα 6,75, γράφοντας από τα 6,75 το 79-73 στο 39΄ και δίνοντας τέλος στα όνειρα των φιλοξενούμενων για «διπλό».

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς, Περούγκα, Βίλιους

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Σλούκας 9 (2), Γκραντ 6 (2), Ναν 14, Λεσόρ 10, Αντετοκούνμπο 6, Γκριγκόνις 24 (7), Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου 14 (2).

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Εμρέ Τσαν): Λάρκιν 9 (2), Μπομπουά 16 (4), Μπράιαντ 12, Γκαζί, Τόμπσον 8 (1), Πλάις 13 (3), Χόλατζ, Οτούρου 4, Ντάουμ 5 (1), Γουίλις 9 (3).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ

Ο Σλούκας ξεπέρασε τον Σπανούλη στις ασίστ

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού χρειαζόταν οκτώ ασίστ για να προσπεράσει τον νυν τεχνικό του Περιστερίου.

Σλούκας

Ο Σλούκας «έπιασε» τον Σπανούλη από το πρώτο ημίχρονο του αγώνα του «τριφυλλιού» κόντρα στην Αναντολού Εφές, καθώς έδωσε εφτά «τελικές» πάσες στα πρώτα 13 λεπτά του αγώνα. Η όγδοη ασίστ του ήρθε περίπου 3 λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, με αποδέκτη τον Ματίας Λεσόρ. Ο διεθνής γκαρντ «κυνηγάει» πλέον τον Νικ Καλάθη της Φενέρμπαχτσε και τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ της Ρεάλ Μαδρίτης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ

Επιστροφή στις νίκες πριν τον Παναθηναϊκό για τη Μονακό

Η Μονακό έδωσε ενώπιον του κοινού της τέλος στο αρνητικό σερί των δύο ηττών και με ρεκόρ 11-9 μπήκε και πάλι δυνατά στο κόλπο της εξάδας στη Euroleague. Οι Μονεγάσκοι επικράτησαν με 93-83 της Μπασκόνια στο Πριγκιπάτο, για την 20ή αγωνιστική της διοργάνωσης, υποχρεώνοντας τους Βάσκους στη δέκατη ήττα τους. 

Τα εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας της Μονακό από τα 6,75 (11/24 τρίποντα) και η άμυνα, που υποχρέωσε την Μπασκόνια σε 19 λάθη, αποτέλεσαν τα «κλειδιά» της επιτυχίας των Μονεγάσκων, οι οποίοι είχαν σε μεγάλη βραδιά τον «συνήθη-ύποπτο» της επίθεσης τους, Μάικ Τζέιμς, με 26 πόντους και 7 ασίστ.  Από τους Βάσκους προσπάθησε για το «διπλό» με τεράστια εμφάνιση ο Μάρκους Χάουαρντ με 33 πόντους και 5/9 τρίποντα, χωρίς όμως να καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα του στο «διπλό».


Ειδήσεις σήμερα:

Ημαθία: Η παιδοκτόνος ήταν συμμαθήτρια των 21 νεκρών στα Τέμπη (εικόνες)

Γυναικοκτονία: Η έγκυος, οι τελευταίες στιγμές της και το παρελθόν του συντρόφου της (βίντεο)

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο: Η Ελλάδα στα ημιτελικά και στο... Παγκόσμιο!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ