Πολιτική

02 Δεκεμβρίου 2023 12:44 Τελευταία ενημέρωση : 02 Δεκεμβρίου 2023 14:16

Σακελλαροπούλου - Γεραπετρίτης για επίσκεψη Ερντογάν: Σεβασμός στο διεθνές δίκαιο

Διάβασέ μου το...

Ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε την ΠτΔ για την επικείμενη διεξαγωγή του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.

Σακελλαροπούλου - Γεραπετρίτης για επίσκεψη Ερντογάν: Σεβασμός στο διεθνές δίκαιο
-


Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικο Μέγαρο τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη.

Ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε την ΠτΔ για την επικείμενη διεξαγωγή του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, την ερχόμενη Πέμπτηστην Αθήνα.

Στο διάλογο που είχαν, το μήνυμα που έστειλε η κ. Σακελλαροπούλου, είναι ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι πολιτική αρχών και παραμένει σε αυτήν, δεν χρειάζεται υπερβολική ρητορική, αλλά σεβασμός στο διεθνές δίκαιο. Μάλιστα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι η Ελλάδα προσδοκά μια καλή συνεργασία, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. 

Σακελλαροπούλου - Γεραπετρίτης

Σακελλαροπούλου - Γεραπετρίτης

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι πολιτική αρχών εν μέσω πολλαπλών κρίσεων που έχουμε αυτή τη στιγμή στον κόσμο και μάλιστα με βάση ακριβώς αυτές τις αρχές και προσηλωμένη στο διεθνές δίκαιο, θα προσέλθει στη συζήτηση και μάλιστα με φρόνηση και σοβαρότητα.

Ειδήσεις σήμερα:

Κεραμέως - Επιστολική ψήφος: Η διαδικασία, οι φάκελοι και η “ασπίδα” κατά της νοθείας (βίντεο)

Φορολογία: Οι 22 αλλαγές από το νέο έτος - Ποιους αφορούν

Κυψέλη - Τροχαίο: Μηχανή έπεσε σε δέντρο - Νεκρός ο αναβάτης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ