Πολιτική

22 Νοεμβρίου 2023 14:29 Τελευταία ενημέρωση : 22 Νοεμβρίου 2023 21:22

Κασσελάκης: Η εποχή που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους έχει λήξει

Διάβασέ μου το...

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ελεύθερων επαγγελματιών ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Κασσελάκης: Η εποχή που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους έχει λήξει
-

Η ΝΔ με «μανδύα της φοροεπιδρομής», ενώ «εμείς θελουμε δίκαιη φορολόγηση και αξιοπρέπεια για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, που συμμετείχε στην πορεία διαμαρτυρίας των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων έξω από το υπουργείο Οικονομικών, ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Σε δήλωση του από την πορεία σχολίασε ότι «είναι ξεκάθαρο προς όλους ότι ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα προεκλογικά. Αυξάνει φόρους, αυξάνεις εισφορές», ενώ «έλεγε για μειώσεις φόρων». «Εκθειάζει δήθεν την επενδυτική βαθμίδα και την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τώρα έρχεται ο λογαριασμός στους ανθρώπους που δεν αξίζουν τέτοια αδικία. Θέλουν αξιοπρέπεια», σημείωσε.

«Η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και με Κατρούγκαλους ήταν μνημονιακή. Αυτή εποχή έχει λήξει», πρόσθεσε, για να κατηγορήσει εν συνεχεία τη ΝΔ για «μανδύα της φοροεπιδρομής» και να τονίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει «δίκαιη φορολόγηση και αξιοπρέπεια για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους».

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ - ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Συνομιλώντας με διαδηλώτρια, ο κ. Κασσελάκης μεταξύ άλλων επισήμανε ότι «υπό τις συνθήκες οι οποίες υπήρξαν τότε όντως ήταν πολύ δύσκολη η στάση της Αριστεράς» και πρόσθεσε ότι «γι' αυτό και ο Αλέξης έλεγε προεκλογικά φέτος, το '23, επιτρέψτε μας να είμαστε πρώτη φορά Αριστερά. Ο γέγονε, γέγονε».

Ερωτηθείς σχετικά, κατά τη διάρκεια δηλώσεων του, ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε ότι «τα οριζόντια μέτρα είναι άδικα». «Όλοι οι φορείς το λένε. Γιατί είναι τόσο δύσκολο, επιτέλους, για την κυβέρνηση να το καταλάβει αυτό το πράγμα και γιατί δεν το έλεγε προεκλογικά; Πού ήταν;», σχολίασε. «Να χαρούμε την επενδυτική βαθμίδα τους. 600 εκατ. από 'δω, άλλα 500 εκατ. αντιπλημμυρικά που δεν ξέρουν πού πήγαν στην Θεσσαλία. Είναι το άκρον άωτον της κοροϊδίας. Είναι άδικο, είναι κοροϊδία», είπε.

Νωρίτερα ο κ. Κασσελάκης πέρασε από πολλά μπλοκ (δικηγόρων, ΓΣΕΒΕΕ, ταξί κά) συνομιλώντας με διαδηλωτές για τα προβλήματα τους, ενώ έφτασε με την πορεία διαμαρτυρίας μέχρι έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ - ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να βάλει εκ νέου μία διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν του κόμματος αναφερόμενος ονομαστικά στους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Κατρούγκαλο.

«Η εποχή που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους ήταν μνημονιακή εποχή. Αυτή η εποχή έχει λήξει» ανέφερε χαρακτηριστικά.Επιτέθηκε παράλληλα στη Ν.Δ. λέγοντας πως είναι εκείνη που «πλέον αναλαμβάνει τον μανδύα της φοροεπιδρομής».

«Εμείς θέλουμε δίκαιη φορολογία και αξιοπρέπεια για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους» πρόσθεσε.

«Δεν θα αφήσω τους "νοικοκύρηδες" στη Δεξιά, την ώρα που οι αληθινοί μπαχαλάκηδες είναι αυτοί που μας κυβερνούν και αποσυνθέτουν την κοινωνία», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή σχόλια που προκάλεσε χθεσινή αναφορά του στο πλαίσιο συνέντευξής του στην 7η Σύνοδο της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σημειώνει ότι «προφανώς τα δικά μου λόγια περνούν από κόσκινο, την ώρα που για τους πολιτικούς μου αντιπάλους υπάρχει απόλυτη μιντιακή στήριξη ή ανοχή. Ευπρόσδεκτο».

Επισημαίνει ότι έχει μιλήσει «από την πρώτη στιγμή για τη νέα Ελλάδα και το ελληνικό όνειρο που οραματίζομαι» και υπογραμμίζει: «Όμως όχι. Δεν θα αφήσω τους "νοικοκύρηδες" στη Δεξιά, την ώρα που οι αληθινοί μπαχαλάκηδες είναι αυτοί που μας κυβερνούν και αποσυνθέτουν την κοινωνία. Την ώρα που Αριστερά είναι πρώτα απ' όλα οι άνθρωποι του μόχθου και της ανθρωπιάς. Η Αριστερά του ήθους και της ευθύνης». Ο κ. Κασσελάκης αναφέρει ότι «τα στερεότυπα που έχτισε η προπαγάνδα τόσων ετών θα σπάσουν».

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τονίζει ότι κρατά «κάτι καλό από τα παλιά για να φύγουμε προς τα μπρος, κι αυτό είναι μία ενσυναίσθηση, μία αλληλεγγύη που κάποια στιγμή -στα χρόνια του '80 και του '90- είχε κατακτήσει ως έναν βαθμό η κοινωνία μας». Τότε που, όπως σημείωνει, «τον Παύλο δεν θα "τον σκότωναν για το ποδόσφαιρο". Τότε που δήθεν νοικοκυραίοι δεν θα δολοφονούσαν τον Ζακ. Τότε που συμμαθητές μίας 13χρονης μαθήτριας δεν θα βιντεοσκοπούσαν τον ξυλοδαρμό της». «Ναι, κάποια στιγμή σε αυτήν τη χώρα φτάσαμε σε έναν βαθμό αλληλεγγύης που ήταν μία καλή βάση για το μέλλον. Ύστερα ήρθε η κρίση, η διάλυση του κοινωνικού ιστού, η άνοδος κάθε μορφής ακροδεξιάς, το μίσος προς τους μετανάστες, η διακυβέρνηση μίας παρέας που παρακολουθεί, υποκλέπτει και κάνει μπίζνες», προσθέτει και υποστηρίζει ότι «είναι ζητούμενο για μένα εκείνη η αφετηρία για να χτίσουμε το αύριο: Ένα κράτος δικαιοσύνης, ισότητας, θεσμών που να λειτουργούν, και κοινωνικής προστασίας για όλους».


Τσακαλώτος: Δεν υπερασπίζεται την κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη στην μνημονιακή εποχή «που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους», και η οποία, όπως είπε, έχει λήξει.

Οπως επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Τσακαλώτος, «Ο κ. Κασσελάκης δεν θα κυβερνούσε βεβαίως με εμένα, χωρίς ωστόσο να με ρωτήσει αν θα ήθελα να συμμετέχω σε μια τέτοια φαντασιακή κυβέρνηση.

Ο κ. Κασσελάκης επίσης δεν θα μάζευε τα 37 δισ. για το δημοσιονομικό μαξιλάρι έτσι ώστε να βγούμε από το μνημόνιο χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης.

Ο νέος Πρόεδρος της Πατριωτικής Αριστεράς θα ήθελε επίσης να πάμε «εμπρός πίσω», όπως έλεγε και ο Περίανδρος Πώποτας στο γνωστό σήριαλ. Έτσι φαίνεται φαντάζεται το μέλλον, ως αγνό παρελθόν, με όσα επικίνδυνα για την κοινωνία και την οικονομία ενέχει μια τέτοια στοχοθεσία.

Εκείνο όμως που επί της ουσίας τίθεται από τον κ. Κασσελάκη είναι ότι δεν διατίθεται να υπερασπιστεί την κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ και τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο υποτίθεται ότι ομνύει.

Φαίνεται πως ο κ. Κασσελάκης είναι ανοιχτός στο να ενσωματώνει μεγάλο κομμάτι του αφηγήματος του αντιΣΥΡΙΖΑ ρεύματος εντός του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εύστοχα παρατήρησε και ο Γ. Σταθάκης σε πρόσφατο άρθρο του. Μάλλον θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να αποδομήσει πλήρως την προσφορά της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην χώρα και των εκατομμυρίων πολιτών που την στήριξαν και την υπερασπίζονται ακόμα, με πλήρη επίγνωση και των δυσκολιών και των αδυναμιών του όλου εγχειρήματος».

Ρωμανός: "Ο κ. Κασσελάκης ας νοικοκυρέψει πρώτα το κόμμα του και μετά να ασχοληθεί με νοικοκυραίους" 

"Ο κ. Κασσελάκης, πριν ασχοληθεί με τους νοικοκυραίους, ας φροντίσει να νοικοκυρέψει το κόμμα του" τόνισε σε δήλωση του ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, αναφερόμενος στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

"Όσο ο κ. Κασσελάκης νιώθει την ανάγκη να απολογηθεί στο εσωτερικό του κόμματός του για το ότι ανακάλυψε ξαφνικά τους νοικοκυραίους, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ασχολείται στην πράξη με την καθημερινότητα των πολιτών, παλεύοντας για τη βελτίωσή της σε όλα τα πεδία" κατέληξε ο κ. Ρωμανός.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία: Πού θα βρέξει την Τετάρτη

Πέθανε η Βάσω Χατζή

Βύρωνας: Πέθανε η 16χρονη που είχε κάνει χρήση κοκτέιλ ναρκωτικών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ