Κόσμος

01 Νοεμβρίου 2023 17:17 Τελευταία ενημέρωση : 01 Νοεμβρίου 2023 20:06

Χαμάς - Τζαμπαλίγια: Νεκροί 7 όμηροι μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Διάβασέ μου το...

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τους χθεσινούς βομβαρδισμούς του μεγαλύτερου προσφυγικού καταυλισμού της Λωρίδας της Γάζας

Χαμάς - Τζαμπαλίγια: Νεκροί 7 όμηροι μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς
-

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ-Κάσαμ, ανακοίνωσε ότι 7 πολίτες όμηροι σκοτώθηκαν στον καταυλισμό της Τζαμπαλίγια κατά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, ανάμεσά τους και τρεις κάτοχοι ξένων διαβατηρίων.

«Θάνατος επτά πολιτών κρατουμένων, εκ των οποίων τρεις κάτοχοι ξένων διαβατηρίων, κατά την σφαγή στην Τζαμπαλίγια χθες», αναφέρεται σε μήνυμα των Ταξιαρχιών Εζεντίν Αλ-Κάσαμ στο Telegram.

Δεκάδες άνθρωπο σκοτώθηκαν κατά τους χθεσινούς βομβαρδισμούς του μεγαλύτερου προσφυγικού καταυλισμού της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, στόχος των βομβαρδισμών ήταν η εξόντωση στρατιωτικού διοικητή της Χαμάς.

Ισραήλ - βομβαρδισμός - Τζαμπαλίγια - Γάζα

Στις 26 Οκτωβρίου, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ-Κάσαμ είχαν ανακοινώσει ότι, κατ' εκτίμησιν, «περί τους πενήντα» όμηροι είχαν σκοτωθεί εξαιτίας των ισραηλινών βομβαρδισμών. Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έχουν επιβεβαιωθεί κατά ανεξάρτητο τρόπο.

Οι ισραηλινές αρχές ανεβάζουν σε 240 τον αριθμό των ομήρων, Ισραηλινών, διπλής υπηκοότητας και ξένων, που παραμένουν στα χέρια της Χαμάς. Τέσσερις όμηροι, γυναίκες, έχουν απελευθερωθεί από την οργάνωση.

Ισραήλ - βομβαρδισμός - Τζαμπαλίγια - Γάζα

Την Δευτέρα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε ισραηλινή γυναίκα στρατιώτη, αλλά η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς διέψευσε ότι κρατείτο.

Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ-Κάσαμ ανακοίνωσαν χθες ότι η Χαμάς πρόκειται να απελευθερώσει «τις προσεχείς ημέρες» ξένους ομήρους.

Ισραήλ - βομβαρδισμός - Τζαμπαλίγια - Γάζα

Ειδήσεις σήμερα:

“Αρένα”: οι Σπαρτιάτες και οι αποκαλύψεις της Μαρίας Αναστασοπούλου

ΤικΤοκ: Ο Μητσοτάκης αποκαλύπτει τι γίνεται στις Συνόδους Κορυφής της ΕΕ (βίντεο)

Ακρίβεια - Σκρέκας: η Επιτροπή Ανταγωνισμού πρέπει να κάνει ελέγχους, όχι ρεπορτάζ (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ