Πολιτική

24 Οκτωβρίου 2023 18:55 Τελευταία ενημέρωση : 24 Οκτωβρίου 2023 21:15

Δούκας κατά Μπακογιάννη: Επιχειρεί να ματαιώσει την παράδοση της Βασιλίσσης Όλγας στην κυκλοφορία

Διάβασέ μου το...

Τι αναφέρει στην εκτενή ανακοίνωσή του ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της Αθήνας, κατηγορώντας τον κ. Μπακογιάννη ότι αποπειράται να τον φέρει προ τετελεσμένου.

Δούκας κατά Μπακογιάννη: Επιχειρεί να ματαιώσει την παράδοση της Βασιλίσσης Όλγας στην κυκλοφορία
-

Για απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων προς υπονόμευση της παράδοσης της λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας στην κυκλοφορία (χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει ποια είναι τα τετελεσμένα αυτά), κατηγορεί με ανακοίνωσή του ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας τον απερχόμενο δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη.

Ο Χάρης Δούκας στη σχετική ανακοίνωση την οποία εξέδωσε, αναφέρει: «Η παράδοση της Βασιλίσσης Όλγας στην κυκλοφορία ήταν μία από τις βασικές εξαγγελίες του προγράμματός μας, το οποίο εγκρίθηκε πριν από μόλις 9 ημέρες από τους πολίτες της Αθήνας. 

Δεν μπορεί η απερχόμενη δημοτική αρχή να δημιουργεί τετελεσμένα σε μία βασική προγραμματική εξαγγελία που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες. Ειδικά σε μία περίοδο μετάβασης που προσπαθούμε σε αυτοδιοικητικό επίπεδο να δημιουργήσουμε συνθήκες συνεργασίας και εμπιστοσύνης.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων επαναλαμβάνουμε τη θέση μας για τη δημιουργία συνθηκών ήπιας κυκλοφορίας στη Βασιλίσσης Όλγας, χωρίς σε καμιά περίπτωση να απεμπολούμε το όραμα μας για τη βιώσιμη κινητικότητα στην Αθήνα και την ενοποίηση των δημόσιων και πράσινων χώρων.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι το κλείσιμο της Βασιλίσσης Όλγας εδώ και 3 χρόνια χώρισε το κέντρο της Αθήνας στα δύο, έχει προκαλέσει μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση, δεν απομάκρυνε τα αυτοκίνητα από το κέντρο, αύξησε την ατμοσφαιρική ρύπανση και συνεχίζει να ταλαιπωρεί καθημερινά χιλιάδες οδηγούς.

Στόχος μας είναι να μειώσουμε την κυκλοφοριακή επιβάρυνση στην πόλη, λαμβάνοντας σε κάθε χρονική στιγμή υπόψη τις επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή των πολιτών.

Καλώ την απερχόμενη δημοτική αρχή να σεβαστεί τη βούληση του λαού της Αθήνας και να μην προχωρήσει σε ενέργειες που δημιουργούν τετελεσμένα».

Ειδήσεις σήμερα:

Σκουρλέτης: Κατάντια που πήρε το κόμμα ο Κασσελάκης - Ο Τσίπρας έχει υποχρέωση να μιλήσει (βίντεο)

Μπακς - Αντετοκούνμπο: Νέο συμβόλαιο με “χρυσές αποδοχές” (εικόνες)

Κασσελάκης: οι δύσκολες ώρες στην πανδημία και οι... βέρες (βίντεο) 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ