Κόσμος

24 Οκτωβρίου 2023 10:46 Τελευταία ενημέρωση : 24 Οκτωβρίου 2023 21:12

Μενέντεζ: Αθώος δηλώνει στην κατηγορία ότι ενεργούσε ως “ξένος πράκτορας”

Διάβασέ μου το...

Τι δήλωσε στο δικαστήριο ο αμερικανός Γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ για τις κατηγορίες που του ασκήθηκαν.

Μενέντεζ: Αθώος δηλώνει στην κατηγορία ότι ενεργούσε ως “ξένος πράκτορας”
-

Ο αμερικανός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ δήλωσε σήμερα αθώος ενώπιον δικαστηρίου του Μανχάταν στην κατηγορία ότι ενήργησε ως «μη εγγεγραμμένος ξένος πράκτορας» για λογαριασμό της αιγυπτιακής κυβέρνησης.

Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς κατηγόρησαν στις 12 Οκτωβρίου τον Δημοκρατικό γερουσιαστή του Νιου Τζέρσι, ο οποίος μέχρι πρόσφατα ήταν επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, ότι μεταξύ 2018 και 2022 ενήργησε για λογαριασμό αξιωματούχων των ενόπλων δυνάμεων και των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου.

Ενώπιον του δικαστή Σίντνεϊ Στάιν, ο γερουσιαστής Μενέντεζ δήλωσε σήμερα αθώος. Σε δήλωσή του, στις 12 Οκτωβρίου, ο Μπομπ Μενέντεζ υπογράμμιζε ότι η συσσώρευση νέων κατηγοριών δεν σημαίνει αυτομάτως ότι είναι και αληθείς. Ο γερουσιαστής και η σύζυγός του Ναντίν Μενέντεζ έχουν κατηγορηθεί ότι έλαβαν ράβδους χρυσού και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε μετρητά από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσι ως αντάλλαγμα για να ασκήσουν επιρροή προκειμένου να ωφελήσουν την κυβέρνηση της Αιγύπτου και να παρέμβουν σε έρευνες των αρχών σε βάρος των επιχειρηματιών.

AP - Μπομπ Μενέντεζ - δικαστήριο - Μανχάταν

Στις 27 Σεπτεμβρίου όλοι οι κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι. Η Ναντίν Μενέντεζ και ένας εκ των επιχειρηματιών, ο Ουαέλ Χάνα, δήλωσαν αθώοι στην κατηγορία περί «ξένου πράκτορα» στις 18 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Χάνα είχε κανονίσει συναντήσεις μεταξύ του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ και αιγυπτίων αξιωματούχων, οι οποίοι τον πίεζαν να υπογράψει συμφωνία στρατιωτικής βοήθειας. Σε αντάλλαγμα, ο επιχειρηματίας φέρεται να έβαλε τη Ναντίν Μενέντεζ στο μισθολόγιο εταιρίας του. Ο επιχειρηματίας και η Ναντίν Μενέντεζ φέρονται επίσης να διαβίβασαν στον γερουσιαστή συστάσεις και αιτήματα αιγυπτίων αξιωματούχων.

AP - Μπομπ Μενέντεζ - δικαστήριο - Μανχάταν

Αυτή είναι η τρίτη φορά που ο Μπομπ Μενέντεζ βρίσκεται στο στόχαστρο ομοσπονδιακής έρευνας, όμως ουδέποτε καταδικάστηκε. Όπως ορίζεται από τους κανόνες του Δημοκρατικού Κόμματος, παραιτήθηκε από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας αλλά επιμένει ότι είναι αθώος και αρνείται να παραιτηθεί από γερουσιαστής.

Ειδήσεις σήμερα:

Βίτσας: Δεν θα φύγουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ - Πρέπει να μιλήσει ο Τσίπρας (βίντεο)

Δημογραφικό - Δήμαρχος Αγράφων: επίδομα 3000 ευρώ για κάθε γέννηση παιδιού (βίντεο)

“The 2Night Show” - Κιούσης: το μουστάκι και η ιδιαίτερη πρόταση γάμου στη συζυγό του (βίντεο)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ