Πολιτική

24 Οκτωβρίου 2023 08:53

ΣΥΡΙΖΑ - Φίλης: ο Κασσελάκης έχει αποστολή για διάλυση του κόμματος

Διάβασέ μου το...

Πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης μετά την διαγραφή του από το κόμμα.

ΣΥΡΙΖΑ - Φίλης: ο Κασσελάκης έχει αποστολή για διάλυση του κόμματος
-

Σφοδρή επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης μετά την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να διαγράψει από το κόμμα, τον ίδιο αλλα και τους Δημήτρη Βίτσα και Πάνο Σκουρλέτη.

«Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ένα κόμμα που μπορεί ακόμα να προσφέρει στην κοινωνία ένα κόμμα της αριστεράς οδηγείται σε εκφυλισμό και διάλυση» είπε ο κ. Φίλης και συνέχισε:

«Είναι λυπηρό ότι τον ρόλο αυτό τον έχει αναλάβει ο κ. Κασσελάκης ένα πρόσωπο άγνωστο στο κοινό που έγινε μέλος πριν από έναν μήνα» συμπλήρωσε ενώ σε επόμενο σημείο της συνέντευξής του στο ΟΡΕΝ είπε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «έχει αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ» από «εξωπολιτικούς παράγοντες».

Τον κάλεσε, μάλιστα, «να σέβεται το καταστατικό. Δεν βγήκε εν λευκώ πρόεδρος, βγήκε με ένα καταστατικό που ορίζει πως λειτουργεί το κόμμα».

«Το να «απολύει» σαν να είμαστε εταιρεία και αυτός CEO με Twitter δεν είναι λειτουργία του κόμματος» συνέχισε ο κ. Φίλης

«Είναι προφανές ότι η επιλογή του κ. Κασσελάκη είναι επιλογή μετακόμισης του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλους πολιτικούς χώρους. Ο κόσμος δεν αποφάσισε αυτό αλλά ένα νέο πρόσωπο στην ηγεσία του κόμματος. Ο Κασσελάκης δεν πήρε εντολή να διαλύσει το κόμμα. Το κάνει επειδή αυτές είναι οι απόψεις του και εδώ υπάρχει ένα στοιχείο εξαπατάσης γιατί ο κόσμος δεν γνώριζε τις θέσεις του».

Ειδικά για τη διαδικασία μέσα από την οποία ανακοινώθηκε η διαγραφή του ιδίου, του Πάνου Σκουρλέτη και του Δημήτρη Βίτσα, ο κ. Φίλης σχολίασε ότι «υπαρχει παλαιά εμπειρία στο κόμμα να διαγράφονται πρόσωπα με απλή εκφώνηση ονόματος» ενώ στην παρατήρηση ότι το έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου ο πρώην υπουργός είπε «ο Ανδρέας είχε φτιάξει προσωπικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης δεν έχει κάνει το ίδιο».

Ειδήσεις σήμερα:

Βίτσας: Δεν θα φύγουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ - Πρέπει να μιλήσει ο Τσίπρας (βίντεο)

Ψηφιακή φορολογική ενημερότητα: 11 ερωτήσεις - απαντήσεις της ΑΑΔΕ

Μπακς - Αντετοκούνμπο: Νέο συμβόλαιο με “χρυσές αποδοχές” (εικόνες)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ