Κοινωνία

07 Οκτωβρίου 2023 17:20

Φαρμακονήσι: Επιχειρήσεις διάσωσης παράτυπων μεταναστών

Διάβασέ μου το...

Πού εντοπίστηκαν οι παράτυποι μετανάστες και πού τους μετέφερε το Λιμενικό Σώμα.

Φαρμακονήσι: Επιχειρήσεις διάσωσης παράτυπων μεταναστών
-

(εικόνα αρχείου)

Επιχείρηση για τη διάσωση αλλοδαπών που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος το οποίο βρισκόταν ανοικτά της Αγίας Γαλήνης στην Κρήτη, πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής το Λιμενικό Σώμα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πρωί του Σαββάτου, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Φαρμακονησίου, ακυβέρνητη πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Το ανωτέρω περιπολικό σκάφος προέβη στην περισυλλογή τριάντα πέντε (35) αλλοδαπών, όλους καλά στην υγεία τους και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα ν. Λέρου και στη συνέχεια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή ν. Λέρου. Η λέμβος στην οποία επέβαιναν οι ανωτέρω αλλοδαποί βυθίστηκε.

Επίσης, πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου, ακυβέρνητη πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Το ανωτέρω περιπολικό σκάφος προέβη στην περισυλλογή δεκαέξι (16) αλλοδαπών, όλους καλά στην υγεία τους και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα ν. Λέρου και στη συνέχεια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή ν. Λέρου. Η λέμβος στην οποία επέβαιναν οι ανωτέρω αλλοδαποί βυθίστηκε.

Την προανάκριση και για τα δύο περιστατικά διενεργεί το Λιμεναρχείο Λέρου

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο δυστύχημα στο Μεσολόγγι: Ένας νέος ξεψύχησε στην άσφαλτο

Χανιά: Φωτιά στις παλιές φυλακές

Κορυδαλλός: Σύλληψη 39χρονου για παραμέληση του 4χρονου παιδιού του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ