Πολιτική

19 Σεπτεμβρίου 2023 10:13 Τελευταία ενημέρωση : 19 Σεπτεμβρίου 2023 14:35

ΣΥΡΙΖΑ: Η κοινή δήλωση Κασσελάκη - Παππά

Διάβασέ μου το...

Τι αναφέρουν οι δύο από τους μονομάχους του πρώτου γύρου, σχετικά με την απόφαση συμπόρευσης με στήριξη του Στέφανου Κασσελάκη την ερχόμενη Κυριακή.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κοινή δήλωση Κασσελάκη - Παππά
-

Λίγη ώρα μετά από την συνάντηση τους στην Βουλή το πρωί της Τρίτης και τις δηλώσεις που ακολούθησαν, όπου ανακοίνωσαν την συνεργασία τους για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ για την διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα, οι Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Πάππας εξέδωσαν κοινή δήλωση για την μάχη του κ. Κασσελάκη κόντρα στην Έφη Αχτσιόγλου, η οποία μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Συνεργάτες του Νίκου Παππά διευκρίνιζαν ότι ο πρώην Υπουργός «δεν επιθυμεί να είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, εάν εκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης» και ότι μάλιστα «δεν συζήτησαν καν αυτό το ενδεχόμενο», λέγοντας ακόμη ότι ο Νίκος Παππάς «είπε πως ο Σωκράτης Φάμελλος κάνει καλά αυτήν την δουλειά»

Η κοινή δήλωση Κασσελάκη – Παππά

«Ανταποκρινόμαστε στο μήνυμα της τεράστιας συμμετοχής του δημοκρατικού κόσμου στη διαδικασία της 17ης του Σεπτέμβρη. Οι 150.000 πολίτες, που περίμεναν για μία ή δύο ώρες στην ουρά, σάρωσαν σενάρια κρίσης που απεργάζονται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Έστειλαν μήνυμα ενότητας.

Ένα μήνυμα που μας δεσμεύει όλους και όλες για κοινή πορεία στη βάση της ιδρυτικής μας διακήρυξης, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα και η οποία συσπειρώνει τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο. Οικοδομούμε το κόμμα των μελών, με ουσιαστική συμμετοχή και απόφαση σε όλα τα επίπεδα, με περιφερειακή οργάνωση και αξιοποίηση όλων των στελεχών. Ενεργοποιούμε τα δίκτυα της παράταξης. 

Δημιουργούμε την πατριωτική, σύγχρονη, κυβερνώσα παράταξη. Υπερασπιζόμαστε:

  • την εξωτερική πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο 2015 - 2019. Διεκδικούμε λύσεις στην εξωτερική πολιτική στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.
  •  την προοπτική μιας χώρας όπου κάθε άνθρωπος θα μπορεί να ζήσει το δικό του Ελληνικό Όνειρο: να αναπτύσσει ελεύθερα τις δυνατότητές του, με δικαιοσύνη, εντιμότητα και δημοκρατία.

Ξανακερδίζουμε:

  • τον κόσμο της εργασίας, τους μισθωτούς τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους του πολιτισμού, τη μεσαία τάξη και την υγιή μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα.
  • τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.

Από σήμερα χτίζουμε τη Μεγάλη Παράταξη της νίκης για να ανασυγκροτήσουμε την Ελλάδα με θεσμικές αλλαγές και δικαιοσύνη παντού. Ξεκινάμε από αυτή την Κυριακή για τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Συμμετοχή, Ενότητα, Νίκη».


Ειδήσεις σήμερα:

ΑΔΕΔΥ: Απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο

F-35: Βρέθηκαν συντρίμμια του “αόρατου” αεροπλάνου 24 ώρες μετά την πτώση του

ΣΥΡΙΖΑ - Αχτσιόγλου: Ζήτησα debate με τον Κασσελάκη για να μάθουμε τις θέσεις του (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ