Κοινωνία

15 Σεπτεμβρίου 2023 16:19 Τελευταία ενημέρωση : 15 Σεπτεμβρίου 2023 21:39

Κακοκαιρία “Daniel” - Εθνική Οδός: Άνοιγμα με περιορισμούς στην κυκλοφορία

Διάβασέ μου το...

Αποδίδεται στην κυκλοφορία η Εθνική Οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης, που ήταν κλειστή για ημέρες, λόγω της κακοκαιρίας. Τι πρέπει να ξέρουν οι οδηγοί.

Κακοκαιρία “Daniel” - Εθνική Οδός: Άνοιγμα με περιορισμούς στην κυκλοφορία
-

Αποδίδεται την Παρασκευή στις 17:00 ξανά στην κυκλοφορία η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης και στις δύο κατευθύνσεις, και συγκεκριμένα το τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου, μεταξύ Συκουρίου και Γυρτώνης, που είχε αποκλειστεί λόγω της υπερχείλισης του Πηνειού ποταμού, με τη σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων φορέων και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την αριστερή λωρίδα και στις δύο κατευθύνσεις για Ι.Χ. αυτοκίνητα και οχήματα βάρους έως 3,5 τόνων, ενώ σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση υπάρχουν και εξαιρέσεις ανά τμήματα για την κυκλοφορία και των φορτηγών.

Για τα βαρέα οχήματα θα υπάρξει εκ νέου ανακοίνωση σε μεταγενέστερο χρόνο με βάση την εξέλιξη του φαινομένου και την δυνατότητα ολοκλήρωσης των ελέγχων στο σώμα της οδού, το οποίο παραμένει πλημμυρισμένο στην επίμαχη περιοχή.

Άνοιξε και για τα φορτηγά μέρος της ΠΑΘΕ

Την απελευθέρωση της κυκλοφορίας ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκεύης η Γενική Αστυνομική Διεέθυνση Στερεάς Ελλάδας σημειώνοντας: «Από ώρα 17:00 15-09-2023, έγινε άρση της προσωρινής απαγόρευσης κυκλοφορίας όλων των οχημάτων η οποία ίσχυε στον Αυτοκινητόδρομο Πειραιώς-Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Ευζώνων (ΠΑΘΕ), στο ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα από την χιλιομετρική θέση (ΧΘ) 93 έως και την 280».

Απαγόρευση βαρέων οχημάτων

Από την πλευρά της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης επεσήμανε με ανακοινώσεις της ότι στο έδαφος της αρμοδιότητάς της ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων στο ρεύμα πορείας με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα επί του οδικού άξονα του Αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ από ΧΘ 484 (Δίοδια Μαλγάρων) έως και 481 (όρια με Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας), εξαιρουμένων όσων εκ των ανωτέρω οχημάτων έχουν τελικό προορισμό την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης όλα τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων με προορισμό την Αθήνα θα εκτρέπονται στον αυτοκινητόδρομο Κλειδίου Ημαθίας (ΧΘ 500) και μέσω της Εγνατίας Οδού θα κατευθύνονται προς Αθήνα, πλην εκείνων που έχουν προορισμό την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. Από την απαγόρευση κυκλοφορίας εξαιρούνται τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (Ε.Κ.Α.Β., Π.Υ. κλπ), τα οχήματα οδικής βοήθειας, τα οχήματα Πολιτικής Προστασίας και κρατικά οχήματα κάθε κατηγορίας, που παρέχουν υπηρεσίες στις πληγείσες περιοχές, τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων που χρησιμοποιούνται για την αποκομιδή και μεταφορά νεκρών ζώων και τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων που έχουν τελικό προορισμό την ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας ανακοίνωσε ότι στο έδαφος της δικής της αρμοδιότητας παρά την απελευθέρωση της κυκλοφορίας, τα οχήματα μεταξύ Γυρτώνης και Συκουρίου θα κινούνται μόνο στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας. Επίσης αποφάσισε ότι τίθενται σε ισχύ οι κατωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

  • ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

Aπαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων από τη Νίκαια (ΧΘ 106) έως τα όρια με το νομό Πιερίας (ΧΘ 265), εξαιρουμένων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων που προέρχονται από την ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας, τα οποία μέσω Γυρτώνης δύνανται να εισέρχονται στον ΠΑΘΕ μόνο στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Επίσης, όσα οχήματα άνω των 3,5 τόνων έχουν τελικό προορισμό από την πόλη της Λάρισας και βορειότερα, θα εξέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Νίκαιας και από εκεί, μέσω της Περιφερειακής οδού Λάρισας-Τρικάλων, θα οδηγούνται στην οδό Λάρισας – Τρικάλων.

  • ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ:

Aπαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων από τα όρια του νομού Λάρισας με το νομό Πιερίας (ΧΘ 265) μέχρι τη Νίκαια (ΧΘ 106) εξαιρουμένων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων που έχουν τελικό προορισμό την ΒΙΠΕ Λάρισας, τα οποία θα εξέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Ευαγγελισμού και μέσω του Δυτικού Παραδρόμου (παράδρομος Μακρυχωρίου) θα οδηγούνται στ Γυρτώνη  και εν συνεχεία στη ΒΙΠΕ Λάρισας.

Και στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, θα ισχύουν οι ίδιες εξαιρέσεις: οχήματα έκτακτης ανάγκης (Ε.Κ.Α.Β., Π.Υ. κλπ), οδικής βοήθειας, Πολιτικής Προστασίας και κρατικά οχήματα κάθε κατηγορίας, που παρέχουν υπηρεσίες στις πληγείσες περιοχές και οχήματα άνω των 3,5 τόνων που χρησιμοποιούνται για την αποκομιδή και μεταφορά νεκρών ζώων.


Ειδήσεις σήμερα:

Εύβοια: Παιδί Νηπιαγωγείου πήγε… κατά λάθος στο Δημοτικό

Κακοκαιρία Daniel – Λάρισα: Εξαφανίστηκε ΑΤΜ από πλημμυρισμένο σουπερμάρκετ

Πειραιάς – πυροβολισμοί: Νεκρός ο άντρας που δέχθηκε τα πυρά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ