Κόσμος

09 Αυγούστου 2023 18:35 Τελευταία ενημέρωση : 09 Αυγούστου 2023 20:17

Γαλλία: Πολύνεκρη φωτιά σε παραθεριστική κατοικία που φιλοξενούσε ΑμεΑ

Διάβασέ μου το...

Η κατοικία στην πόλη Βιντσενέμ, περίπου 70 χιλιόμετρα νότια του Στρασβούργου, είχε ενοικιαστεί για το καλοκαίρι από φιλανθρωπική οργάνωση.

Γαλλία: Πολύνεκρη φωτιά σε παραθεριστική κατοικία που φιλοξενούσε ΑμεΑ
-

Εννέα πτώματα βρέθηκαν στα αποκαΐδια παραθεριστικής κατοικίας για άτομα με αναπηρίες  όπου εκδηλώθηκε φωτιά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην ανατολική Γαλλία, δήλωσε ο επικεφαλής των επιχειρήσεων διάσωσης.

Άλλοι δύο άνθρωποι αγνοούνται και εκφράζονται φόβοι ότι είναι και αυτοί νεκροί. "Αναζητούμε τα πτώματα  των ανθρώπων που δεν μπόρεσαν να εγκαταλείψουν το κτίριο",  δήλωσε ο αντιπύραρχος Φιλίπ Οϊγιέ, ο οποίος ηγήθηκε των επιχειρήσεων διάσωσης. "Εννέα πτώματα έχουν εντοπιστεί, δύο δεν μπορούν να εντοπιστούν για την ώρα".

Η φωτιά ξέσπασε στις 06:30 (07:30 ώρα Ελλάδας) και κατέκαψε γρήγορα το κτίριο, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Η κατοικία στην πόλη Βιντσενέμ, περίπου 70 χιλιόμετρα νότια του Στρασβούργου, είχε ενοικιαστεί για το καλοκαίρι από φιλανθρωπική οργάνωση που φροντίζει άτομα με μαθησιακές δυσκολίες.

Η πυρκαγιά ξέσπασε την ώρα που οι άνθρωποι κοιμόντουσαν, δήλωσε ο αντιδήμαρχος του Βιντσενέμ, ο Ντανιέλ Λερουά, στο BFM TV.

Δεκαεπτά άνθρωποι απομακρύνθηκαν, ένας από αυτούς διακομίστηκε στο νοσοκομείο, ανέφερε η τοπική νομαρχία. Είπε ακόμη πως οι αγνοούμενοι είναι από μια ομάδα ανθρώπων από το Νανσί, μια πόλη που βρίσκεται σε απόσταση δύο ωρών με το αυτοκίνητο.

O Λερουά δήλωσε στο BFM πως οι αγνοούμενοι ήταν πιθανόν από 25 έως 50 ετών. Το France 3 είχε μεταδώσει νωρίτερα πως αγνοούνταν η τύχη δέκα ενηλίκων με αναπηρίες και ενός μέλους της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν δήλωσε πως κατευθύνεται στο σημείο. "Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα και τα αγαπημένα τους πρόσωπα", ανέφερε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έκανε λόγο για "τραγωδία".

Ειδήσεις σήμερα

Ντέμι Μουρ: Το φωτογραφικό άλμπουμ από τις διακοπές της στην Ελλάδα

Χαλκιδική: Αυτοκίνητο πήγε… για μπάνιο (εικόνες)

Νέα Φιλαδέλφεια: Ποινική δίωξη για κακουργήματα και πλημμελήματα στους συλληφθέντες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ