Πολιτική

18 Ιουλίου 2023 15:06

Μεταναστευτικό - Frontex: Επαφές με τον Μηταράκη στην Αθήνα (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Τι ειπώθηκε στην συνάντηση του Υπ. Προστασίας του Πολίτη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του οργανισμού, αναφορικά με την προστασία των συνόρων.

Μεταναστευτικό - Frontex: Επαφές με τον Μηταράκη στην Αθήνα (εικόνες)
-

O Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νότης Μηταράκης  συναντήθηκε, στο γραφείο του,  με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικών Συνόρων (FRONTEX), κ. Hans Leijtens.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία των μεταναστευτικών ροών και η ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική, καθώς και η εφαρμογή του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί με την Frontex.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Μετανάστευσης και Ασύλου υπέγραψαν με τη Frontex, Μνημόνιο Συνεργασίας με σκοπό την υποστήριξη και παροχή τεχνογνωσίας για την ενίσχυση των αναγκαστικών και των εθελούσιων επιστροφών παράτυπων μεταναστών καθώς και για δράσεις επανένταξης και επανεγκατάστασής τους στις χώρες διέλευσης ή/και προέλευσής τους. 

Νότης Μηταράκης - Hans Leijtens

Υποδεχόμενος τον κ. Leijtens, ο κ. Μηταράκης επισήμανε τη συμβολή της FRONTEX στην αποτροπή των μεταναστευτικών ροών οι οποίες έως τις 14 Ιουλίου 2023 ήταν μειωμένες κατά 31% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022.

Ειδήσεις σήμερα:

Καύσωνας - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: 45 βαθμούς θα φθάσει η θερμοκρασία (βίντεο)

Προπονητής κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικες αθλήτριες

Δωδεκάνησα: Η εξήγηση του ιερέα που άλειψε με λάδι τα... γεννητικά όργανα τουρίστα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ