Πολιτισμός

08 Ιουλίου 2023 18:38

Σμύρνη: έκαναν πάρτι σε Ορθόδοξη εκκλησία (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Μάλιστα, η άδεια για το πάρτι στον ιστορικό ναό που προκάλεσε σάλο, είχε δοθεί από τον δήμο.

Σμύρνη: έκαναν πάρτι σε Ορθόδοξη εκκλησία (βίντεο)
-

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την προκλητική ενέργεια του δήμου Σμύρνης στην Τουρκία, να παραχωρήσει ορθόδοξο ναό για να πραγματοποιηθεί πάρτι. 

Πιο συγκεκριμένα, ο δήμος Σμύρνης, έδωσε την άδεια για πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής μέσα στην Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Βουκόλου, το βράδυ της Παρασκευής.

Ο συγκεκριμένος ναός και η ιδιοκτησία του ανήκει στον δήμο. Επικρίσεις υπάρχουν και από τα τουρκικά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, καθώς ο δήμος Σμύρνης ανήκει στην αντιπολίτευση του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

Ο ναός έχει παραχωρηθεί πολλές φορές στην Μητρόπολη Σμύρνης για λειτουργίες ενώ μέσα στην εκκλησία έχουν γίνει πολλές σοβαρές εκθέσεις, σε αντίθεση με τη χθεσινή βραδιά, που ο ιστορικός ναός μετατράπηκε σε χώρο διασκέδασης.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών

"Καταδικάζουμε απερίφραστα τη διοργάνωση πάρτυ με ηλεκτρονική μουσική εντός του ιστορικού ελληνορθόδοξου Ιερού Ναού του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη, ο οποίος χρησιμοποιείται από τις τουρκικές Αρχές ως χώρος φιλοξενίας πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η διοργάνωση πάρτυ συνιστά προσβολή και βεβήλωση ενός ιστορικού μνημείου που στο παρελθόν υπήρξε χώρος θρησκευτικής λατρείας.

Καλούμε την τουρκική κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα ώστε να αποδίδεται ο απαιτούμενος σεβασμός στην πολιτιστική, ιστορική και θρησκευτική κληρονομιά όλων των θρησκειών στην επικράτειά της."


Ειδήσεις σήμερα: 

Ο Σλούκας στον Παναθηναϊκό

“Οι Προδότες”: Ο νικητής του μεγάλου τελικού

Λάρισα: Νεκρός 20χρονος μετά από κινηματογραφική καταδίωξη από αστυνομικούς


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ