Πολιτική

15 Ιουνίου 2023 19:12 Τελευταία ενημέρωση : 16 Ιουνίου 2023 06:26

Ναυάγιο στην Πύλο: φραστικό επεισόδιο Τσίπρα - Τουρνά (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον υπηρεσιακό υπουργό Πολιτικής Προστασίας κατά την ενημέρωσή του για το ναυάγιο στην Πύλο.

Ναυάγιο στην Πύλο: φραστικό επεισόδιο Τσίπρα - Τουρνά (βίντεο)
-

Διαπληκτισμός υπήρξε μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα με τον υπηρεσιακό υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του προεδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από στελέχη του Λιμενικού Σώματος για το ναυάγιο στην Πύλο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ευάγγελος Τουρνάς ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης: "Θέλω να πω πράγματι ότι το να επέμβεις σε ένα τέτοιο πλοίο που έχει ξεκινήσει να ταξιδεύει 2-3 ημέρες με 5 ναυτικά μίλια την ώρα, 4 ημέρες, και είναι σε πλήρη αστάθεια λόγω του ότι έχει υψηλά το κέντρο βάρους, νομίζω, με την κοινή λογική, ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επέμβασης".

"Δηλαδή θέλετε να μας πείτε κύριε υπουργέ ότι ένα πλοίο το οποίο ταξιδεύει στη θάλασσα υπέρφορτο είναι καταδικασμένο να βουλιάξει; Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα επέμβασης; Τι είναι αυτό τώρα; Κάντε ερωτήσεις για να βγάλουμε κάποιες απαντήσεις. Τι ρωτάτε ακριβώς; Μισό λεπτάκι γιατί δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση.

Δεν ήρθαμε εδώ για να αποδώσουμε ευθύνες. Ήρθα για να κάνω κάποιες ερωτήσεις" είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, για το ναυάγιο στην Πύλο.

Σε δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άκη Σκέρτσου, αναφέρεται «Ενώ βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας-διάσωσης των ναυαγών από το λιμενικό σώμα και ενώ η χώρα μας διαχειρίζεται με ευθύνη και ευαισθησία τη μεγάλη ανθρωπιστική τραγωδία που συνέβη σε διεθνή ύδατα, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται σαν “εμπειρογνώμονας-ανακριτής” ναυτικών δυστυχημάτων και “έτοιμος να δώσει απαντήσεις” για θέματα που δεν γνωρίζει. Είναι προφανές από τις δημόσιες δηλώσεις του σήμερα ότι η μόνη του έγνοια, όπως και κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να ρίξουν ευθύνες που δεν αναλογούν στο λιμενικό σώμα μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν μικροκομματικές προεκλογικές σκοπιμότητες. Χωρίς να λένε κουβέντα για τις εγκληματικές ευθύνες των απάνθρωπων κυκλωμάτων των λαθροδιακινητών. Θλιβερό. Σεβόμαστε το πένθος που έχει κηρυχθεί και τον αφήνουμε στην κρίση των πολιτών».

Επικοινωνία Τσίπρα με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης, Ίλβα Γιόχανσον, προκειμένου να την ενημερώσει για την επίσκεψή του στην Καλαμάτα μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, ενώ τόνισε την σημασία που έχει να διαλευκανθούν οι αιτίες της τραγωδίας το συντομότερο.  

Υπογράμμισε ότι η υπόθεση αυτή αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αποτυχία της ΕΕ να προωθήσει μια συγκροτημένη προσφυγική/μεταναστευτική πολιτική που να βάζει ως πρώτη προτεραιότητα την διάσωση της ανθρώπινης ζωής. ?

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε, ακόμα, ότι η διαπραγμάτευση για μια ευρωπαϊκή Συμφωνία Μετανάστευσης και Ασύλου πρέπει να αλλάξει ριζικά κατεύθυνση και να επικεντρωθεί στην εξασφάλιση νόμιμων και ασφαλών διόδων  επανεγκαταστάσης προσφύγων σε κράτη μέλη της ΕΕ με δίκαιο τρόπο. 

Τέλος, πρόσθεσε ότι είναι ντροπή η Μεσόγειος να γεμίζει πτώματα, ενώ την ίδια στιγμή στις Βρυξέλλες να παρουσιάζεται ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου ως "πολυτέλεια" και να γίνεται συζήτηση για το αντίτιμο που θα καταβάλλουν κράτη μέλη ώστε να μην φιλοξενούν πρόσφυγες».

Ειδήσεις σήμερα:

Βόλος – Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων: Σοβαρά επεισόδια και παραλίγο εξέγερση

Ναυάγιο στην Πύλο – εθνικό πένθος: Κανονικά οι αθλητικοί αγώνες

Γιάννης Μαρκόπουλος: το “ύστατο χαίρε” στον μουσικοσυνθέτη (εικόνες)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ