Υγεία - Περιβάλλον

12 Ιουνίου 2023 09:36 Τελευταία ενημέρωση : 12 Ιουνίου 2023 21:33

Ημαθία: Πέθανε 7χρονο αγοράκι - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό

Διάβασέ μου το...

Θρηνος για το 7χρονο αγόρι. Κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία στην ευρύτερη περιοχή σε ένδειξη πένθους.

Ημαθία: Πέθανε 7χρονο αγοράκι - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό
-


Σε σοκ η κοινωνία της Ημαθίας. Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε σήμερα στο χωριό Στενήμαχο Ημαθίας καθώς ένα αγόρι 7 χρονών έχασε τη ζωή του. Το παιδί που εμφάνιζε υψηλό πυρετό μεταφέρθηκε από τους γονείς στο νοσοκομείο της Νάουσας. Εκεί οι γιατροί διέγνωσαν ότι ίσως πρόκειται για ίωση.

Οι γονείς πήραν το παιδάκι και έφυγαν ωστόσο ανέβασε και πάλι πυρετό με αποτέλεσμα να το πάνε ξανά χθες στο νοσοκομείο της Νάουσας. Οι γιατροί έκαναν εισαγωγή στο αγοράκι προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Το μεσημέρι της Κυριακής ο επτάχρονος παρουσίασε επιδείνωση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης όπου εκεί όμως η επιδείνωση του παιδιού ήταν ραγδαία και χρειάστηκε να μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας Παίδων του Ιπποκράτειου.

Μέσα σε λιγότερο από μία ώρα το παιδί έπαθε ανακοπή και σηψαιμικο σοκ.  Οι γιατροί προσπάθησαν να το επαναφέρουν δεν κατάφεραν όμως να το κρατήσουν στη ζωή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο μικρός, προσβλήθηκε από στρεπτόκοκκο. Το σχολείο του σήμερα έμεινε κλειστό,  ενώ συμμαθητές του αναμένεται να υποβληθούν σε strep test.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του μαθητή από το Στενήμαχο Ημαθίας, σημειώνοντας πως σε ένδειξη πένθους το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουνίου. «Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια ο ίδιος προσωπικά και εκ μέρους όλης της δημοτικής αρχής στην οικογένεια, στους οικείους, στους συμμαθητές και τους δασκάλους για την απώλεια του μικρού μαθητή μας από το Στενήμαχο. Οι σκέψεις μας αυτές τις ώρες είναι στην οικογένεια του παιδιού, στην οποία εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας», αναφέρει ο δήμαρχος Νάουσας.

Η οικογένεια του μικρού είναι συντετριμμένη.


Ειδήσεις σήμερα: 

Αυστραλία: Πολύνεκρο δυστύχημα με λεωφορείο

Πετράλωνα: Φωτιά σε διαμέρισμα από φούρνο μικροκυμάτων

Κηφισίας: Τροχαίο ατύχημα με πολλούς τραυματίες (εικόνες)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ