Καιρός

08 Ιουνίου 2023 06:09

Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται καταιγίδες. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, την Πέμπτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Πιθανότητα τοπικών όμβρων στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 26 με 29 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Από το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πυκνότερες μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές μέχρι το μεσημέρι. Από το απόγευμα, ο καιρός θα είναι αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ, στα νότια 5 και μέχρι το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πυκνότερες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και ανατολικοί-βορειοανατολικοί στα ανατολικά, 5 μποφόρ και το πρωί πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Ιόνιο το απόγευμα βορειοδυτικοί, 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στα ηπειρωτικά έως 30-31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά της Πελοποννήσου και της ανατολικής Στερεάς. Βελτίωση από το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 5 και μέχρι το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30-31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών το πρωί και βαθμιαία αίθριος καιρός. Στην Κρήτη αναμένονται παροδικές νεφώσεις, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στις Κυκλάδες μέχρι το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ, στα βόρεια μέχρι το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και στην κεντρική Μακεδονία πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα νησιά τους 25 με 28 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τους 28 με 30 και τοπικά τους 31 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ