Παράξενα

31 Μαΐου 2023 07:57

Ζάππειο: μεγάλο κλαδί τραυμάτισε τρεις ανθρώπους (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Από τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, από την πτώση του κλαδιού, μήκους αρκετών μέτρων, που έπεσε πάνω στους ανθρώπους, οι οποίοι ξεκουράζονταν στο παγκάκι.

Ζάππειο: μεγάλο κλαδί τραυμάτισε τρεις ανθρώπους (βίντεο)
-

Από τύχη δεν διαδραματίστηκε τραγωδία στο Ζάππειο, το βράδυ της Τρίτης.

Τρεις τουρίστες, καναδικής καταγωγής, τραυματίστηκαν γύρω στις 21:00 της Τρίτης, από την πτώση ενός μεγάλου κλαδιού δέντρου, στο Ζάππειο.

Δύο γυναίκες τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ ένας άνδρας γλίτωσε με λίγες εκδορές.

Επί τόπου έσπευσαν διασώστες με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όμως δεν χρειάστηκε κάποιος από τους τρεις τραυματίες να διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Οι τρεις τουρίστες περπατούσαν στο Ζάππειο και σταμάτησαν να ξεκουραστούν σε ένα παγκάκι.

Κάποια στιγμή, έσπασε το μεγάλο κλαδί του πλάτανου, που βρίσκεται δίπλα στο παγκάκι και κατέληξε πάνω τους, πριν προλάβουν να αντιδράσουν.

Σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής επισημαίνει ότι «Με αφορμή την πτώση τμήματος δέντρου στο Ζάππειο και αναφορές σε μέρος του τύπου για ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής σας ενημερώνουμε ότι: Η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει καμία αρμοδιότητα, ούτε και ευθύνη  στη συντήρηση του Πάρκου».

«Τις τελευταίες ώρες διακινούνται ανυπόστατες πληροφορίες που αφορούν τους Κήπους του Ζαππείου και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ουδέποτε υπήρξε τραυματισμός διερχόμενων από πτώση δέντρου που να χρίζει διακομιδής σε νοσοκομείο, όπως ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ). Καθημερινά οκτώ κηπουροί φροντίζουν την περιποίηση των κήπων, προβαίνοντας σε όλες τις απαιτούμενες εργασίες (πότισμα, κλάδεμα, έλεγχο δένδρων κ.λπ.). Κατά τη χθεσινή νεροποντή καταγράφηκε όντως η πτώση ενός κλαδιού, γεγονός που οφείλεται καθαρά και μόνο σε απρόοπτο συμβάν της φύσης, το οποίο δεν μπορούσαν να το προβλέψουν οι αρμόδιοι κηπουροί. Η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων θα συνεχίσει απρόσκοπτα να επιτελεί το έργο της λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία μέτρα ασφαλείας και μεριμνώντας για την ανάδειξη των πτυχών της ιστορικής διαδρομής που σχετίζονται τόσο με τις Ολυμπιακές δραστηριότητες, όσο και ευρύτερα με τη συνολική πολιτιστική φυσιογνωμία του τόπου μας, εκπληρώνοντας τους σκοπούς του Κληροδοτήματος του εθνικού ευεργέτη Ευαγγέλη Ζάππα», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων..   


Ειδήσεις σήμερα:

Παράσυρση πεζού: Δύο νεκροί μέσα σε δύο ώρες

Πεύκη: Διπλή καταδίωξη κλεφτών αυτοκινήτου και μηχανής

Χαλάνδρι: Απόδραση κρατούμενου από το Αστυνομικό Τμήμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ