Quantcast

Πολιτική

23 Μαΐου 2023 21:35

Μητσοτάκης στο CΝΝ: Ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας με ισχυρή ΝΔ στις 25 Ιουνίου

Διάβασέ μου το...

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ. Τι είπε για τις εκλογές, την οικονομία και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Μητσοτάκης στο CΝΝ: Ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας με ισχυρή ΝΔ στις 25 Ιουνίου
-


«Κεντρική μας προτεραιότητα είναι η αύξηση των μισθών των Ελλήνων πολιτών εφ όσον μας εμπιστευθούν ξανά» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη, που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN και τη δημοσιογράφο, Κριστιάν Αμανπούρ.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ικανοποιημένος για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, ήτοι ότι η εγχώρια ανάπτυξη «τρέχει» με μεγαλύτερο ρυθμό εν συγκρίσει με την αντίστοιχη ευρωπαική και επανέλαβε πως σε περίπτωση που σχηματισθεί μία ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η χώρα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα.

Μητσοτάκης - Αμανπούρ - CNN

Σε ερώτηση για τις προτεραιότητες του της δεύτερης 4ετίας, εφ΄ όσον βεβαίως επανεκλεγεί, ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε πως τρέφει μεγάλες φιλοδοξίες για την επόμενη κυβερνητική θητεία τονίζοντας ότι ο μετασχηματισμός της Ελλάδος απαιτεί κατ ελάχιστον δύο 4ετίες. «Οι μεγάλοι ρυθμοί ανάπτυξης, οι περισσότερες επενδύσεις και ασφαλώς οι περισσότερες θέσεις εργασίας είναι μεγάλες προτεραιότητες για εμάς. Προωθούμε, επίσης, μία προοδευτική ατζέντα αναφορικά με την αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τον εκσυγχρονισμό και τη ψηφιοποίηση του Κράτους, καθώς και τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, που υπενθύμισε ότι τα προηγούμενα 4 χρόνια δόθηκε απ ευθείας οικονομική στήριξη σε αυτούς, που την είχαν περισσότερο ανάγκη.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία κατήγαγε δεύτερη συνεχόμενη νίκη επί της «λαϊκίστικης αντιπολίτευσης» χαρακτηρίζοντας αυτήν την επικράτηση ενθαρρυντικό μήνυμα για την Ευρώπη εν συνόλω.

Σε ερώτηση για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι ο ίδιος δεν είναι αφελής, και ότι η εξωτερική πολιτική των κρατών δεν αλλάζει από τη μία ημέρα στην άλλη. Ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε, πάντως, να διατηρηθεί το θετικό momentum, που έχει διαμορφωθεί μετά το φονικό σεισμό στην Τουρκία, επέμεινε πως Ελλάδα και Τουρκία μπορούν να επιλύσουν τη μία και μόνη διαφορά, ήτοι την οριοθέτηση της ΑΟΖ επί τη βάσει του Διεθνούς Δικαίου σημειώνοντας με νόημα πως το δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας» είναι εξόχως αναθεωρητικό και ότι απειλεί τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα.

Μητσοτάκης - Αμανπούρ - CNN

Σε ερώτηση για οπτικοακουστικό υλικό, που παρουσίασε προ ημερών η εφημερίδα New York Times σχετικά με περιστατικό επαναπροώθησης μεταναστών, ο κ. Μητσοτάκης απήντησε ότι το εν λόγω περιστατικό διερευνάται έκανε λόγο για απαράδεκτη πρακτική, υπενθύμισε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα εφαρμόζει μία αυστηρή, πλην όμως δίκαιη μεταναστευτική πολιτική και προστασίας των ελληνικών και κατ΄ επέκταση ευρωπαϊκών συνόρων επισημαίνοντας ότι οι ελληνικές αρχές έχουν διασώσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές στο Αιγαίο. 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές: Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη

Revenge Porn: σύλληψη 35χρονου που έστειλε γυμνές φωτογραφίες της ανήλικης συντρόφου του

Τρίκαλα: Γονείς βρήκαν νεκρό τον γιο τους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ