Αθλητικά

22 Μαΐου 2023 18:52

Ακάρ: “Ποδοσφαιρική” έκπληξη στον Νίκο Παναγιωτόπουλο

Διάβασέ μου το...

Μία διαφορετική κουβέντα είχαν αυτό το Σαββατοκύριακο οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας μέσω... ποδοσφαίρου. Τι συζήτησαν.

Ακάρ: “Ποδοσφαιρική” έκπληξη στον Νίκο Παναγιωτόπουλο
-

Η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» μεταφέρει έναν... ξαφνικό αλλά ενδιαφέροντα διάλογο που είχαν αυτό το Σαββατοκύριακο οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας μέσω... ποδοσφαίρου.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, παρακολούθησε τον αγώνα της Καϊσερισπόρ, όπου συνάντησε τον Έλληνα ποδοσφαιριστή, Δημήτριο Κολοβέτσιο.

Μόλις τον είδε, γέλασε και του λέει: "Κοίτα Δημήτρη, ποιον παίρνω τώρα;" και πληκτρολογεί το τηλέφωνο του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου.

Ο διάλογος εξελίσσεται ως εξής:

ΑκάρΓεια σου Νίκο... (προς τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος. Ο Ακάρ τον προσφωνεί ως Νίκο λόγω της οικειότητάς του με τον Έλληνα υπουργό).

ΠαναγιωτόπουλοςΓεια σου, πώς είσαι;

Ακάρ: Είμαι πολύ καλά, κοίτα, είμαι στην Καϊσερισπόρ. Η Καϊσέρισπόρ είναι μια πολύ καλή ομάδα στην Τουρκία. Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Ελπίζω να προκριθεί στην Europa League.

Παναγιωτόπουλος: Ναι, ξέρω και την Τραπεζούντα-σπορ, δεν κέρδισε πρόσφατα το πρωτάθλημα;

Ακάρ: Ναι. Αλλά κοίταξε τώρα, εδώ είναι ο πρόεδρος της ομάδας, ο προπονητής, οι τεχνικοί διευθυντές. Όλοι στέλνουν τους χαιρετισμούς τους. Και κοίτα ποιος είναι εδώ μαζί μου, Νίκο, θέλω να στον δώσω να μιλήσεις...

Ο αρχηγός της ομάδας της Καϊσερισπόρ Δημήτρης Κολοβέτσιος ξαφνιάζεται, όταν ξαφνικά του δίνει το τηλέφωνο να μιλήσει με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας. Του λέει καλημέρα στα ελληνικά. Ο Έλληνας υπουργός του εύχεται καλή επιτυχία κι έχουν μια σύντομη συνομιλία.

Τότε ο Ακάρ παίρνει το τηλέφωνο:

ΑκάρΕυχαριστώ Νίκο, να προσέχεις.

Παναγιωτόπουλος: Ευχαριστώ και τις καλύτερες ευχές μου.

Ο Χουλουσί Ακάρ έκανε επίσης ένα μικρό σχόλιο αφού έκλεισε το τηλέφωνο:

"Οι ποδοσφαιριστές είναι εκπρόσωποι της ειρήνης στις χώρες. Χάρη σε αυτούς, οι σχέσεις είναι πιο ομαλές...".

Όπως σχολιάζει η «Χουριέτ», «ο Χουλουσί Ακάρ γνωρίζει τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο από το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Υπάρχει μια παλιά φιλία μεταξύ τους.

Αυτός ο μικρός διάλογος μπορεί να φαίνεται σαν ένα συνηθισμένο τηλεφώνημα, αλλά είναι πολύ σημαντικό οι υπουργοί Άμυνας δύο γειτονικών χωρών, όπως η Τουρκία και η Ελλάδα, που έχουν συνεχώς κλιμακούμενα προβλήματα, να είναι τόσο ειλικρινείς μέσα από ένα τηλεφώνημα».


Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο με νεκρούς στη Λεωφόρο Αθηνών

Εκλογές - Σέρρες: Στον ΑΝΤ1 το νιόπαντρο ζευγάρι που έκλεψε την παράσταση (βίντεο)

Γκύζη: Ανατροπή με τη νεκρή γυναίκα


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ