Οικονομία

22 Μαΐου 2023 10:42 Τελευταία ενημέρωση : 22 Μαΐου 2023 14:39

Εκλογές - Κατρούγκαλος: Τον "σταύρωσαν"... παρά την απόσυρση

Διάβασέ μου το...

Τι έδειξε η καταμέτρηση των σταυρών στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για τον πρώην Υπουργό, την ώρα που "σφάζονται" για μερικές δεκάδες ψήφους η τελευτία που εκλέγεται με τον πρώτο επιλαχόντα βουλευτή στην εν λόγω περιφέρεια.

Εκλογές - Κατρούγκαλος: Τον "σταύρωσαν"... παρά την απόσυρση
-

Χιλιάδες σταυρούς από ανθυποψηφίους του στον ΣΥΡΙΖΑ «έκλεψε» ο Γιώργος Κατρούγκαλος, καθώς όπως προκύπτει από τα επίσημα αποτελέσματα του Υπ. Εσωτερικών και την καταμέτρηση της σταυροδοσίας, βρέθηκε τετραψήφιος αριθμός ψηφοδελτίων που ήταν «σταυρωμένα» υπέρ του Γιώργου Κατρούγκαλου.

Η διάσταση αυτή λαμβάνει μεγάλη αξία, καθώς η τελευταία που εκλέγεται από το κόμμα (Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου), με τον πρώτο επιλαχόντα (Κώστα Ζαχαριάδη) έχουν διαφορά μόλις μερικών δεκάδων ψήφων και δυνητικά η σειρά θα μπορούσε να ειναι διαφορετική, εάν σταυροί υπέρ του Γιώργου Κατρούγκαλου είχαν δοθεί υπέρ του πρώτου επιλαχόντα  βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην εν λόγω εκλογική περιφέρεια.

Παρά το γεγονός ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο ίδιος ο Γιώργος Κατρούγκαλος καλούσαν τις προηγούμενες ημέρες να μην στηρίξουν τον πρώην υπουργό, με καταμετρημένους τους σταυρούς στο 94,07% των τμημάτων της εκλογικής Περιφέρειας Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών, ήτοι σε 920 από συνολικά 978 εκλογικά τμήματα, σε σύνολο 67.237 ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κατρούγκαλος συγκεντρώνει 3.168 σταυρούς.


Οι δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου περί αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, προκάλεσαν πολιτική θύελλα με την ΝΔ να καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ για κρυφή ατζέντα υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης.

Ο κ. Κατρούγκαλος επιχείρησε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του ενώ στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τα ψηφοδέλτια, κάτι ωστόσο που δεν ήταν τυπικά δυνατόν, καθώς οι συνδυασμοί είχαν ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο και τα ψηφοδέλτια είχαν τυπωθεί. 

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο με νεκρούς στη Λεωφόρο Αθηνών

Εκλογές 2023: Ποιο κόμμα πήρε μόνο 1 ψήφο

Εκλογές - Σέρρες: Στον ΑΝΤ1 το νιόπαντρο ζευγάρι που έκλεψε την παράσταση (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ