Κόσμος

19 Μαΐου 2023 18:42

Κακοκαιρία - Ιταλία: Εισαγγελική έρευνα για τους νεκρούς (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Πάνω από δέκα νεκροί στην Ιταλία, που επλήγη από σφοδρή κακοκαιρία το προηγούμενο τριήμερο.

Κακοκαιρία - Ιταλία: Εισαγγελική έρευνα για τους νεκρούς (εικόνες)
-

Η εισαγγελία της πόλης Ραβένα ξεκίνησε σήμερα έρευνα για την εξακρίβωση των ακριβών αιτιών του θανάτου ηλικιωμένων κατοίκων της περιοχής Εμίλια Ρομάνια, οι οποίοι έχασαν την ζωή τους εξαιτίας του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή το τελευταίο τριήμερο.

Σε ό,τι αφορά τον θάνατο ενός 75χρονου άνδρα, οι περίοικοι δήλωσαν ότι ζήτησαν να του παρασχεθεί άμεση βοήθεια ώστε να απεγκλωβιστεί, όμως οι αρμόδιες αρχές κινητοποιήθηκαν με καθυστέρηση. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης πάντως μεταδίδουν ότι, σε σχέση με άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αυτή τη φορά ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας της χώρας και των Πυροσβεστών δραστηριοποιήθηκε άμεσα, αλλά το μέγεθος των καταστροφών ήταν πραγματικά πρωτοφανές.

Μέχρι αυτή την στιγμή, ο απολογισμός είναι 14 νεκροί, ενώ δεν είναι σαφές αν υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι. Στην ευρύτερη περιοχή της Ραβένα, τέλος, ξανάρχισαν να εκκενώνονται τρεις οικισμοί λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων και της νέας επικίνδυνης ανόδου της στάθμης ποταμών και χειμάρρων.

Ειδήσεις σήμερα:

Κύπρος: Τουρκικό αεροσκάφος πέταξε πάνω από τη Νεκρή Ζώνη

Εκλογές 2023: Πότε και πώς ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού

Ρολάντ Γκαρός: Χωρίς Ναδάλ και Φέντερερ για πρώτη φορά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ