Κόσμος

17 Μαΐου 2023 14:51 Τελευταία ενημέρωση : 18 Μαΐου 2023 01:05

Εκλογές στην Τουρκία - Charlie Hebdo: το εξώφυλλο για τον Ερντογάν και οι αντιδράσεις

Διάβασέ μου το...

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις από την Άγκυρα για το καυστικό εξώφυλλο του Γαλλικού περιοδικού με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εκλογές στην Τουρκία - Charlie Hebdo: το εξώφυλλο για τον Ερντογάν και οι αντιδράσεις
-

Λίγες ώρες μετά τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, που ανέδειξαν νικητή του πρώτου γύρου τον Τούρκο Πρόεδρο με ποσοστό 49,6% στον πρώτο γύρο των εκλογών στις 14 Μαΐου, το Γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, φιλοξένησε στο εξώφυλλό του μία καρικατούρα του τον Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, και έφερε αντιδράσεις. 

Στο εξώφυλλο του Charlie Hebdo, εμφανίζεται γυμνός ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μορφή καρικατούρας να παθαίνει ηλεκτροπληξία στο μπάνιο και δίπλα του υπάρχει η φράση «Ερντογάν, μόνο η μοίρα μας μπορεί να μας σώσει από αυτόν».

Αντιδράσεις από την Άγκυρα

Ο Διευθυντής Επικοινωνιών Φαχρετίν Αλτούν δήλωσε πως: " Ό,τι και να κάνετε, δεν μπορείτε να εκφοβίσετε τον Ταγίπ Ερντογάν."

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε πως "είναι προϊόν της φασιστικής τους νοοτροπίας."

Έντονη αντίδραση ήρθε από τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που ανέφερε μεταξεί άλλων ότι «το διαβόητο περιοδικό συνεχίζει να προσβάλει το τουρκικό έθνος».

«Το Charlie Hebdo, το διαβόητο Charlie Hebdo, συνεχίζει να προσβάλλει το τουρκικό έθνος. Ας μην ξεχνάμε! Αυτοί που εξυμνούν το κακό, πάντα πνίγονται στο δικό τους μίσος και στην κακία τους. Αυτό που είναι πραγματικά υποδειγματικό είναι ότι αυτοί που δεν μπορούν να ξεπεράσουν την ελεύθερη βούληση του Τουρκικού Έθνους με διάφορα παιχνίδια βασίζονται απεγνωσμένα στη μοίρα.», ανέφερε χαρακτηριστικά σε tweet του.

Ο Ιμπραήμ Καλίν, ο εκπρόσωπος τους τουρκικής προεδρίας, χαρακτήρισε το περιοδικό «κουρέλι» και τόνισε ότι «στις 28 Μαϊου, το έθνος μας θα σας δώσει την καλύτερη απάντηση». «Αφού το κουρέλι του Charlie Hebdo έχει τρελαθεί τόσο πολύ αυτό σημαίνει πως είμαστε στο σωστό δρόμο. Το κακό μερικές φορές είναι έτσι. Οδηγεί το καλό. Μην ανησυχείς CH. Το έθνος μας στις 28 Μαϊου, θα σας δώσει την καλύτερη απάντηση, με πιο δυνατή φωνή» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Ειδήσεις σήμερα:

Γιος Φρέντι Μπελέρη στον ΑΝΤ1: Ο πατέρας μου είναι ψυχολογικό ράκος

Γιάννης Βογιατζής: Θρίλερ με την κηδεία του σπουδαίου καλλιτέχνη

Μητσοτάκης: Η μπίρα με τον Κουτσούμπα, ο έρωτας με την Μαρέβα και οι πολιτικές για τις γυναίκες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ