Κόσμος

28 Απριλίου 2023 12:50 Τελευταία ενημέρωση : 28 Απριλίου 2023 21:07

Εκλογές – Τουρκία: Η Αγία Σοφία “πρωταγωνίστρια” σε σποτ του AKP (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Την Αγία Σοφία συμπεριέλαβε το κόμμα του Ερντογάν στο προεκλογικό του σποτ. Η…προφητική ανάρτηση Κιλιτσντάρογλου.

Εκλογές – Τουρκία: Η Αγία Σοφία “πρωταγωνίστρια” σε σποτ του AKP (βίντεο)
-

Με ένα προεκλογικό σποτ με την Αγία Σοφία, το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ΑΚΡ προβάλλει τη μετατροπή του χριστιανικού μνημείου σε τζαμί ως ένα από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα της διακυβέρνησης Ερντογάν, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

«Οι ήχοι του καλέσματος για προσευχή, του σαλαβάτ και του χατμί σαρίφ από τους θόλους του τεμένους της Αγίας Σοφίας, του συμβόλου της αναγέννησης του ήλιου του πολιτισμού μας, δεν θα λείψουν μέχρι την ημέρα της κρίσης...», αναφέρεται στο σποτ.

Το βίντεο δείχνει τη μεγάλη προσμονή που έζησαν 3 ολόκληρες γενιές στην Τουρκία μέχρι να ξαναγίνει τζαμί η Αγία Σοφία. Στο τέλος εμφανίζεται η φωτογραφία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με το σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας «Ο σωστός άνθρωπος, τη σωστή ώρα».

Λίγο πριν από τη δημοσιοποίηση του προεκλογικού σποτ του ΑΚΡ, ο κοινός υποψήφιος της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, είχε αναρωτηθεί προφητικά, πότε θα επιστράτευε η κυβέρνηση Ερντογάν την Αγία Σοφία, χρησιμοποιώντας την ως προεκλογικό εργαλείο.

Με ανάρτησή του στο twitter, o Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Για να δούμε πότε θα ξεκινήσει η προπαγάνδα για το τζαμί της Αγίας Σοφίας... Τα πάντα γι' αυτούς είναι διαφήμιση. Δεν έχουν κανένα ιερό και όσιο, όλα είναι προπαγάνδα. Σε τι έχουν μετατρέψει τις κοινές μας αξίες; Το καθαρό μέτωπο ανήκει σε αυτούς που δεν κλέβουν, δεν διώχνουν, δεν χαραμίζουν και δεν αφήνουν το λαό τους να λιμοκτονεί. Τελεία και παύλα!»


Ειδήσεις σήμερα:

FIBA: Το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2027 στο Κατάρ

Θεσσαλονίκη: Ενοικιαστής Airbnb ανακάλυψε κρυφή κάμερα

Καστελλόριζο: Το “ευχαριστώ” του πατέρα του 4χρονου που χειρουργήθηκε στην Τουρκία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ