Κόσμος

12 Απριλίου 2023 19:58

Άμστερνταμ Μακρόν: Η φρουρά του “ακινητοποίησε” διαδηλωτή (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Δραστική παρέμβαση, την στιγμή που ο Γάλλος πρόεδρος έμπαινε στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ.

Άμστερνταμ Μακρόν: Η φρουρά του “ακινητοποίησε” διαδηλωτή (βίντεο)
-


Δεν έλειψαν και σήμερα οι διαμαρτυρίες στο Άμστερνταμ για το συνταξιοδοτικό την ώρα που ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν πραγματοποιεί διμερή επίσκεψη στη χώρα.

Την στιγμή που ο Γάλλος πρόεδρος έμπαινε στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, όπου είχε προγραμματιστεί συνάντηση με τον βασιλιά Βίλεμ-Αλέξανδρο, ένας άνδρας άρχισε να τραγουδάει δυνατά και να τρέχει προς τον Μακρόν «είμαστε εδώ, ακόμα κι αν ο Μακρόν δεν το θέλει». Πρόκειται για ένα δημοφιλή ύμνο από την εποχή των Κίτρινων Γιλέκων, που τώρα τραγουδιέται ευρέως από εκείνους που διαμαρτύρονται κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Άμεση ήταν η αντίδραση της φρουράς του Γάλλου προέδρου οι οποίοι έτρεξαν και ακινητοποίησαν τον άνδρα πετώντας τον στο έδαφος.

Μακρόν - φρουρά - ,Αμσταρνταμ - διαδηλωτήςΧθες, ενώ ο Μακρόν περιέγραφε το όραμά του για το μέλλον της Ευρώπης στο Ινστιτούτο «Nexus» στη Χάγη, διαδηλωτές που βρισκόντουσαν μέσα στην αίθουσα άνοιξαν ένα πανό που έγραφε «Πρόεδρος της βίας και της υποκρισίας» ενώ παράλληλα φώναζαν: «Πού είναι η γαλλική δημοκρατία; Πού τη χάσαμε;»

«Έχετε εκατομμύρια ανθρώπους στους δρόμους, οι συμβάσεις για το κλίμα έχουν παραμεριστεί, τι μπορείτε να πείτε όταν μιλάτε για την Ευρώπη;» του φώναξε ένας διαδηλωτής.

Μακρόν - φρουρά - ,Αμσταρνταμ - διαδηλωτής

Ωστόσο, ο Μακρόν ατάραχος συνέχισε την ομιλία του και συνέχισε να υπερασπίζεται το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και την απόφαση να αυξηθεί η ηλικία συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έως το 2030.

Ειδήσεις σήμερα: 

“Ο Άλλος Άνθρωπος”: έστειλαν τη δημοτική αστυνομία στην κοινωνική κουζίνα

Πιερρακάκης στον ΑΝΤ1: Οι εκλογές στις 21 Μαΐου θα είναι δημοψήφισμα πολιτικής σταθερότητας

Τρίπολη: Έσκαβε στην αυλή του σπιτιού του και βρήκε χειροβομβίδα!