Κοινωνία

17 Μαρτίου 2023 15:23 Τελευταία ενημέρωση : 18 Μαρτίου 2023 10:17

Κολωνάκι: Εξιχνιάστηκε διάρρηξη “μαμούθ ” σε σπίτι επιχειρηματία

Διάβασέ μου το...

Γνώριμος των Αρχών ο 43χρονος που συνελήφθη για διάρρηξη με "χρυσή" λεία σε διαμέρισμα γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας στο Κολωνάκι. Τι βρέθηκε στην κατοχή του. Πώς έπεσε στα χέρια των Αρχών.

Κολωνάκι: Εξιχνιάστηκε διάρρηξη “μαμούθ ” σε σπίτι επιχειρηματία
-

Ένας 43χρονος Γεωργιανός, που έχει απασχολήσει τις Αρχές, συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, χθες, Πέμπτη 16 Μαρτίου, στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής άνω των 120.000 ευρώ, παράβαση του νόμου περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διάρρηξης, που σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2022, σε διαμέρισμα επιχειρηματία, στο Κολωνάκι, από όπου αφαιρέθηκε χρηματοκιβώτιο με κοσμήματα και τιμαλφή μεγάλης χρηματικής αξίας, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή του κατηγορούμενου. Η ομάδα των αστυνομικών που χειριζόταν την υπόθεση διαπίστωσε ότι λίγες μέρες μετά την διάρρηξη - κλοπή επέστρεψε στη Γεωργία, ενώ εξακριβώθηκε πως είχε αλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του. Στις αρχές του Μαρτίου 2023, ο 43χρονος επέστρεψε στην Ελλάδα, με νέα ταυτότητα και συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών για τον εντοπισμό του. Τελικά, συνελήφθη χθες και οδηγήθηκε στη Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.

Στην κατοχή του, καθώς και σε διαμέρισμα στα Πετράλωνα, εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ: Δύο πιστόλια, 12 χρυσές λίρες, 19.000 ντραμ Αρμενίας, πλήθος κοσμημάτων, ρολογιών και κοσμημάτων, 10 γραμμάρια κάνναβης, 70 φυσίγγια, 14,8 γραμμάρια κάνναβης και έγγραφα αποστολής χρημάτων σε ενεχυροδανειστήρια. Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ έχει εκτίσει ποινές σε διάφορες φυλακές. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η αστυνομική έρευνα.

ΣΥΛΛΗΨΗ 43ΧΡΟΝΟΥ  - ΔΙΑΡΡΗΞΗ-ΚΛΟΠΗ - ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ - ΚΟΛΩΝΑΚΙ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2022

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πρωινές ώρες της 1632023 στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 43χρονος αλλοδαπός για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής άνω των 120.000 ευρώ, παράβαση του νόμου περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.  

Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διάρρηξης που έλαβε χώρα σε χρονικό διάστημα από 1732022 έως 1832022 σε διαμέρισμα στο Κολωνάκι, από όπου αφαιρέθηκε χρηματοκιβώτιο περιέχον κοσμήματα και τιμαλφή μεγάλης χρηματικής αξίας, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή του κατηγορούμενου, μετά από ενδελεχή συνδυαστική έρευνα πληροφοριακών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων.

Η ομάδα αστυνομικών που χειρίζονταν την υπόθεση αναζητώντας τον,  διαπίστωσε ότι λίγες μέρες μετά την εγκληματική του πράξη αποχώρησε από τη Ελλάδα και εισήλθε στη χώρα καταγωγής του.

Μετά από συνεργασία με τις Αρχές της χώρας του διακριβώθηκε ότι ο 43χρονος είχε προβεί σε αλλαγή των στοιχείων ταυτότητας του.

Στις αρχές του τρέχοντος μήνα επέστρεψε στην Ελλάδα, με τα νέα στοιχεία ταυτότητας και συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών για τον εντοπισμό του.

Πρωινές ώρες της 1632023 στο κέντρο της Αθήνας,  η ομάδα των αστυνομικών τον ακινητοποίησε και τον οδήγησε στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.

ΣΥΛΛΗΨΗ 43ΧΡΟΝΟΥ  - ΔΙΑΡΡΗΞΗ-ΚΛΟΠΗ - ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ - ΚΟΛΩΝΑΚΙ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2022

ΣΥΛΛΗΨΗ 43ΧΡΟΝΟΥ  - ΔΙΑΡΡΗΞΗ-ΚΛΟΠΗ - ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ - ΚΟΛΩΝΑΚΙ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2022

Στην κατοχή του βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • 12 χρυσές λίρες,
  • κοσμήματα και ρολόγια,
  • 10 γραμμ. κάνναβης (τσιγάρα),
  • ρουχισμός που παρέπεμπε σε εντυπώματα που ανευρέθησαν εντός τις προαναφερόμενης οικίας,
  • κινητό τηλέφωνο,
  • 63 ευρώ,
  • πορτοφόλι, προσωπικά έγγραφα και κάρτες.

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα στα Πετράλωνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2 πιστόλια,
  • 70 φυσίγγια,
  • 14,8 γραμμ. κάνναβης,
  • ζυγαριά ακριβείας,
  • πλήθος κοσμημάτων, ρολογιών και αρωμάτων,
  • 19.000 ντραμ Αρμενίας,
  • πλήθος καρτών SIM και
  • έγγραφα αποστολής χρημάτων σε ενεχυροδανειστήρια.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ έχει εκτίσει ποινές στερητικές της ελευθερίας σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται».

Ειδήσεις σήμερα: 

Τέμπη - Αδελφός θύματος: Το τηλεφώνημα της Σακελλαροπούλου και η αποκάλυψη για τη συνομιλία τους (βίντεο)

ΕΥΠ: Η κατάσκοπος “Μαρία Τσάλλα” με την διπλή ζωή - Το μαγαζί στο Παγκράτι και η δράση της

Μεθυσμένοι πετούσαν... καρέκλες σε αυτοκίνητα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ