Κόσμος

17 Μαρτίου 2023 15:09 Τελευταία ενημέρωση : 18 Μαρτίου 2023 13:25

Τουρκία – Δημοσκόπηση: Ερντογάν – Κιλιτσντάρογλου “στήθος με στήθος”

Διάβασέ μου το...

Νέα δημοσκόπηση της Istanbul Economy Research, φέρει τους δύο να έχουν μόνο μια μικρή διαφορά μεταξύ τους.

Τουρκία – Δημοσκόπηση: Ερντογάν – Κιλιτσντάρογλου “στήθος με στήθος”
-

Για πρώτη φορά δημοσκόπηση δείχνει τον Ταγίπ Ερντογάν "στήθος με στήθος" με τον Κεμάλ Κιλιστντάρογλου, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου..

Ενώ όλες οι δημοσκοπήσεις από τότε που η αντιπολίτευση συμφώνησε στον κοινό της υποψήφιος, έδειχναν το Κεμάλ Κιλιτστάρογλου να προηγείται με μεγάλη διαφορά, η νέα δημοσκόπηση σήμερα της Istanbul Economy Research, φέρει τους δύο να έχουν μόνο μία διαφορά μεταξύ τους.

Η ψήφος για τον ηγέτη του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου καταγράφηκε ως 40,8% και ηψήφος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως39,8%.

Στη σφυγμομέτρηση αυτή δεν έχουνπροσμετρηθεί οι αναποφάσιστοι.

Πάντως με αγωνία αναμένεται τί θα κάνει το φιλοκουρδικό κόμμα HDP καθώς η αυριανή συνάντηση με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αναβλήθηκε προς το παρόν.

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης δήλωσε πως η συνάντηση αναβλήθηκε επειδή η ηγεσία του φιλοκουρδικού κόμματος θα πάει στις περιοχές των σεισμών, ωστόσο κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι αναβλήθηκε λόγω αντιδράσεων από οργανώσεις μαρτύρων που σκοτώθηκαν από το ΡΚΚ.
Πάντως ο ηγέτης του κόμματος

Χώρα και πρώην στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μουχαρέμ Ιντζέ ανακοίνωσε ότι η υποψηφιότητά του είναι βέβαιη. Να θυμίσουμε ότι είχαν γίνει διεργασίες για συνεργασία με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Μεθυσμένοι πετούσαν... καρέκλες σε αυτοκίνητα

Κακοκαιρία: Στα “λευκά” πολλές περιοχές της χώρας (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ