Κοινωνία

16 Μαρτίου 2023 13:50 Τελευταία ενημέρωση : 16 Μαρτίου 2023 21:04

Τέμπη: Επεισόδια με μολότοφ και χημικά στην πορεία (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Ένταση στην πορεία διαμαρτυρίας για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Τέμπη: Επεισόδια με μολότοφ και χημικά στην πορεία (εικόνες)
-

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας για το τραγικό δυστύχημα Τέμπη, όπου ομάδα αγνώστων συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι άγνωστοι πετάξαν βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα επεισόδια ξεκίνησαν στο κάτω μέρος της πλατείας και στη συνέχεια επεκτάθηκαν και στο πάνω μέρος της.

Επεισόδια - πορεία - Αθήνα

Επεισόδια - πορεία - Αθήνα

Ακολούθως η ένταση μεταφέρθηκε στην οδό Πανεπιστημίου, όπου συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις της αστυνομίας με ομάδα ατόμων, που έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και έβαλαν φωτιές σε κάδους. Μικροεντάσεις σημειώθηκαν επίσης στην πλατεία Ομονοίας και στην οδό Πατησίων.

Και ενώ όλα έδειχναν πως η κατάσταση είχε εξαμολυνθεί και είχαν ανοίξει μερικώς οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας ξεκίνησε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι νέος γύρος έντασης έξω από την Προπύλαια.

Επεισόδια - πορεία - Αθήνα

Επεισόδια - πορεία - Αθήνα

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία μέχρι στιγμής έχουν γίνει 10 προσαγωγές ατόμων, 6 από τους προελέγχους και 4 από τα επεισόδια.

ΣΥΡΙΖΑ: Αναίτια επίθεση των ΜΑΤ σε διαδηλωτές

"Για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση δείχνει τι ακριβώς εννοούσε με την υποκριτική της συγγνώμη για την τραγωδία στα Τέμπη.

Όπως επιβεβαιώνεται και από βίντεο ντοκουμέντο, δυνάμεις των ΜΑΤ ξεκίνησαν αναίτια και απρόκλητη επίθεση κατά ειρηνικών διαδηλωτών και έπνιξαν την μεγάλη πορεία στα χημικά, μόνο και μόνο για να διαλύσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Όσο βλέπει ότι καταρρέει ο κ. Μητσοτάκης, τόσο θα γίνεται και πιο επικίνδυνος για τους πολίτες", αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ και επισυνάπτει και σχετικό βίντεο.

ΚΚΕ: Παπαγαλάκια, καταστολή, προβοκάτσιες και συκοφαντία

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής: Για μια ακόμη φορά, απέναντι στις μαζικές λαϊκές και νεολαιίστικες κινητοποιήσεις και τις απεργιακές συγκεντρώσεις επιστρατεύθηκαν από την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της η καταστολή, οι προβοκάτσιες, η συκοφαντία.

Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου, με ΜΑΤ έξω από χώρους δουλειάς, με κουκουλοφόρους πίσω από ΜΑΤ σε διατεταγμένη υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη, με την αναίτια κι απρόκλητη επίθεση σε διαδηλωτές στην Αθήνα και σε συντονισμό με τη δράση προβοκατόρικων μηχανισμών, με οχήματα της αστυνομίας να πέφτουν με δολοφονικό τρόπο πάνω σε διαδηλωτές, είναι ενδεικτικά ενός κράτους που είναι ικανό να επιστρατεύει μέσα και μηχανισμούς καταστολής, αλλά εντελώς ανίκανο να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή. Ματαιοπονούν όσοι νομίζουν ότι με τέτοιες πρακτικές θα ανακόψουν το ποτάμι της οργής του λαού και της νεολαίας. Η απάντηση που θα πάρουν θα είναι ακόμη πιο μαχητική.

«Είναι ανεπίτρεπτο ότι πλέον κατεβαίνει στις πορείες ο λαός και δεν αναρωτιέται αν, αλλά πότε θα του επιτεθεί η ελληνική αστυνομία. Το ΜέΡΑ25 καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση στο μπλοκ του Σωματείου Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου αλλά και σε όλη την τεράστια πορεία καταδίκης της κυβέρνησης του εγκλήματος και των ιδιωτικοποιήσεων. Δεν θα δεχτούμε ποτέ την αυθαίρετη αστυνομική βία ως κανονικότητα», αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΜέΡΑ25.


Ειδήσεις σήμερα: 

Τραγωδία στα Τέμπη: Η Hellenic Train αποζημιώνει οικογένειες θυμάτων και τραυματίες - Τα ποσά

Ζάκυνθος: Το “Ναυάγιο” κλείνει ξανά μετά την αυτοψία του ΟΑΣΠ - Τι διαπιστώθηκε

“The 2Night Show” - Γιούλη Τσαγκαράκη: Πληγώθηκα πάρα πολύ γιατί... (βίντεο)