Κόσμος

14 Μαρτίου 2023 13:38 Τελευταία ενημέρωση : 14 Μαρτίου 2023 15:45

Εκλογές στην Τουρκία: Δημοσκοπική καθίζηση του Ερντογάν στη Σαμψούντα

Διάβασέ μου το...

Ο Τούρκος Πρόεδρος φέρεται να έχει απώλειες 18 ποσοστιαίων μονάδων, σε σχέση με το ποσοστό που είχε λάβει στην ίδια περιοχή, στις εκλογές του 2018.

Εκλογές στην Τουρκία: Δημοσκοπική καθίζηση του Ερντογάν στη Σαμψούντα
-

Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Hbs φέρει τον  Ταγίπ Ερντογάν να χάνει 18 μονάδες στην Σαμψούντα, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Η έρευνα στην μεγαλύτερη συνοικία της Σαμψούντας με πληθυσμό 312 χιλιάδες κατοίκους διεξήχθη στις 11 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της ο Ταγίπ Ερντογάν λαμβάνει 41,8 % παρόλο που στις εκλογές του 2018 είχε λάβει 59,9% των ψήφων.

Από την άλλη όμως σήμερα άρχισαν και τα φιλοκυβερνητικά μέσα να παρουσιάζουν δημοσκοπήσεις που δείχνουν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων στον Τούρκο Πρόεδρο.

Έρευνα που παρουσιάστηκε στο κανάλι Α Χαμπέρ που πρόσκειται στην κυβέρνηση κάλεσε τους ψηφοφόρους να απαντήσουν στο ερώτημα αν ο Ταγιπ Ερντογάν ή ο Κιλιτσντάρογλου θα είχαν μεγαλύτερη επιτυχία στη διαδικασία αναδιάρθρωσης. Το 65% απάντησε Ερντογάν και το 35% απάντησε Κιλιτσντάρογλου.

Στο ερώτημα εάν πιστεύετε ότι η αντιπολίτευση θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια καταστροφή αν βρισκόταν στην εξουσία, το 67% απάντησε όχι και το 32% απάντησε ναι.

Ειδήσεις σήμερα: 

Τροχαίο δυστύχημα: Μηχανή συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό

Θεσσαλονίκη: Της έριξε οινόπνευμα και νέφτι… κι έπιασε τον αναπτήρα

Γιάννινα: Χειροπέδες στον πατέρα που έδειρε την έγκυο κόρη του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ