Οικονομία

27 Φεβρουαρίου 2023 07:50 Τελευταία ενημέρωση : 27 Φεβρουαρίου 2023 15:09

Καθαρά Δευτέρα - Αγορά: Πώς θα λειτουργήσουν Βαρβάκειος και Ρέντης

Διάβασέ μου το...

Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές. Ποια άλλα καταστήματα θα λειτουργήσουν και ποιές ώρες.

Καθαρά Δευτέρα - Αγορά: Πώς θα λειτουργήσουν Βαρβάκειος και Ρέντης
-


Παραδοσιακά ανοικτά θα είναι μέχρι και νωρίς το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, τα καταστήματα σε Βαρβάκειο Αγορά και Αγορά του Καταναλωτή στον Ρέντη προκειμένου να προμηθευτούν οι καταναλωτές σαρακοστιανά εδέσματα.

Στο μεταξύ κανονικά θα λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές, την Καθαρά Δευτέρα ενώ όπως έχει διευκρινίσει με ανακοίνωσή της η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, τα καταστήματα τροφίμων (παντοπωλεία, ψαράδικα κ.α.) θα λειτουργήσουν κανονικά την Καθαρά Δευτέρα

Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα στην Βαρβάκειο θα λειτουργούν έως και το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας.

Αντίστοιχα, ανοικτά είναι έως το απόγευμα και τα καταστήματα στην Αγορά του Καταναλωτή στου Ρέντη. Στην ηλεκτρονική σελίδα του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) υπάρχει αναρτημένο το αναλυτικό, πρόγραμμα λειτουργίας του κάθε καταστήματος.

ΒΑΡΒΑΚΕΙΟΣ - ΨΑΡΑΓΟΡΑ - ΚΟΥΛΟΥΜΑ

«Συγκρατούμε τις τιμές σε ολόκληρη την Ελλάδα έτσι ώστε να αγοράζουν όλοι οι Έλληνες με τις ίδιες τιμές ή και πιο μειωμένες από πέρυσι για το Σαρακοστιανό τραπέζι» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης κατά την προχθεσινή του επίσκεψη στην Βαρβάκειο Αγορά.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κίνηση την Πέμπτη, την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο ήταν αυξημένη στο 100% και πρόσθεσε «συγκρατούμε τις τιμές σε ολόκληρη την Ελλάδα έτσι ώστε να αγοράζουν όλοι οι Έλληνες με τις ίδιες τιμές ή και πιο μειωμένες από πέρυσι για το Σαρακοστιανό τραπέζι» και πρόσθεσε: «Πετύχαμε να κρατήσουμε τις τιμές κάτω από πέρυσι και αυτό είναι το μήνυμα».

Μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι σε ό,τι αφορά στην τιμή της λαγάνας ο υπουργός έχει δηλώσει ότι «η τιμή της λαγάνας κυμαίνεται από 2,80-3,30 ευρώ. Για να είμαι δίκαιος, είναι λογικό να έχει μία μικρή αύξηση λόγω της αύξηση των αλευριών. Εάν πάνε οι καταναλωτές την Δευτέρα και βρουν τη λαγάνα με 4,5 ευρώ και άνω, να κάνουν καταγγελία στο 1520 και να στείλω άμεσα τη ΔΙΜΕΑ (Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς) και θα επιβάλει πρόστιμο. Μιλάμε για την παραδοσιακή λαγάνα», συμπλήρωσε ο ίδιος.


 Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Καθαρά Δευτέρα με βροχές, νοτιάδες και σκόνη

Καθαρά Δευτέρα: Σημεία για δωρεάν rapid test

Σεισμός στην Τουρκία: Σοκάρει ο τελευταίος απολογισμός των θυμάτων