Κοινωνία

06 Φεβρουαρίου 2023 06:09 Τελευταία ενημέρωση : 06 Φεβρουαρίου 2023 16:47

Κακοκαιρία “Μπάρμπαρα”: Οι κλειστοί δρόμοι - Που απαιτούνται αλυσίδες

Διάβασέ μου το...

Ανοιξε η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας. Άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας των βαρέως τύπου οχημάτων. Συνεχής ενημέρωση για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο.

Κακοκαιρία “Μπάρμπαρα”: Οι κλειστοί δρόμοι - Που απαιτούνται αλυσίδες
-

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλούς δρόμους και της Αττικής και όλης της Ελλάδας συνεχίζει να προκαλεί η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που πλήττει με χιονοπτώσεις μεγάλο μέρος της Ελλάδας..

Όπως έχει ανακοινώσει από το Σάββατο η  Τροχαία θα πρέπει τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών που κινούνται εντός των ορίων της Αττικής ή πρόκειται να εισέλθουν εντός των ορίων της Αττικής, οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα.

Γύρω στις 10:45 της Δευτέρας, ανακοινώθηκε άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε παντός είδους βαρέα οχήματα που ίσχυε για την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας μέχρι τον κόμβο των Οιοφύτων, την Αττική Οδό, την Δυτική Περιφερειακή Λεωφόρο Υμηττού και την Περιφερειακή Αιγάλεω, καθώς και στο παράπλευρό αυτών οδικό δίκτυο.

Λίγη ώρα αργότερα, αποδόθηκε στην κυκλοφορία η Εθνική Οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Διατηρείται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 Τ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών από τη χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων REVOIL- πρώην CYCLON) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας (χ/θ 30,000), ο οποίος επίδης αποδόθηκε στην κυκλοφορία στις 11:30 της Δευτέρας.

Χιόνι - Περιπολικό - Εθνική Οδός

Κλειστοί δρόμοι στην Αττική

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την διακοπή κυκλοφορίας, σε δρόμους της Αττικής, λόγω της κακοκαιρίας:

15:16 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΟΙΝΟΗΣ-ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑ.

13:40 1.ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΟΙΝΟΗΣ-ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑ. 2. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧ. ΟΔΟ ΜΕΓΑΡΩΝ – ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ, ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΛΟΥΜΠΑ, ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ

13:18 ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΙΝ ΤΙΣ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΘΗΝΑΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 3,5 ΤΟΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ (22:00) ΚΑΙ ΣΤΑ 2 ΡΕΥΜΑΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΕΦΟΣΟΝ ΑΥΤΟ ΚΡΙΘΕΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ. ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΝΕΟΤΕΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

11:30 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε.Ο ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ -ΘΗΒΩΝ ΑΠΟ ΤΗ Χ/Θ 5000 (ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ REVOIL) ΕΩΣ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 3.5 Τ.

10:45 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΘΗΝΑΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ 2 ΡΕΥΜΑΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.

10:30 ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΒΑΡΕΩΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ: 1.ΣΤΗΝ Ν.Ε.Ο.ΑΘΗΝΩΝ – ΛΑΜΙΑΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ Α/Κ ΚΑΛΥΦΤΑΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ 2. ΚΑΘ΄ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ, ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦ. Λ .ΥΜΗΤΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦ. ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΟ ΑΥΤΩΝ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ.

08:10 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ Λ. ΚΑΤΕΧΑΚΗ 

05:21 ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ Λ. ΠΑΡΝΗΘΟΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΝΟΥΣΗ, ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΠΑΡΝΗΘΑ

01:59 ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ: ΣΤΗ Λ.ΠΑΡΝΗΘΟΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ, ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΠΑΡΝΗΘΑ. 2. ΣΤΗ Λ. ΦΥΛΗΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ, ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΧΑΣΙΑ.

05-02-2023

17:33  ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΥΛΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΟ ΣΕΛΙΝΙΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΚΗ ΒΙΓΛΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ.

13:45 ΚΛΕΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Η ΠΕΡ. ΟΔΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Ν. ΜΑΚΡΗΣ (Λ. ΔΙΟΝΥΣΟΥ) ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ Γ.Σ.Ν.Α. 414 ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ.


11:55 ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

  1. ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΣΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΟ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΠΡΟΣ ΥΜΗΤΤΟ
  2. ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ, ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ Λ. ΚΑΤΕΧΑΚΗ ΠΡΟΣ ΥΜΗΤΤΟ.

09:28  ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

  1. ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΤΑΤΟΪΟΥ – ΑΓ. ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΟ ΧΛΟΗΣ (ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΚΤΗΜΑΤΑ) ΣΤΗΝ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ, ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΑΓ. ΜΕΡΚΟΥΡΙΟ
  2. ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ – ΑΓ. ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΟ ΤΥΡΤΑΙΟΥ ΣΤΙΣ ΑΦΙΔΝΕΣ, ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΑΓ. ΜΕΡΚΟΥΡΙΟ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, το πρώι της Δευτέρας, ο Γιώργος Πατούλης, είπε ότι το πιθανότερο σενάριο είναι τα σχολεία στην Αττική να παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου. Ακόμη, ο Περιφερειάρχης Αττικης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται να μείνουν ανοιχτές οι κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας στις 12:00 της Δευτέρας:

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις για την κακοκαιρία "Μπάρμπαρα", πατώντας ΕΔΩ


Ειδήσεις σήμερα:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: η ημέρα που ξεκληρίστηκε η κορυφαία ομάδα

Τουρκία - Σεισμός: Πολύνεκρη η δόνηση των 7,8 Ρίχτερ (εικόνες)

Κατέρρευσε στον χορό – Θρήνος στο γλέντι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ