Πολιτική

16 Ιανουαρίου 2023 11:46 Τελευταία ενημέρωση : 16 Ιανουαρίου 2023 20:42

ΚΥΣΕΑ: ανανεώθηκε η θητεία του Κωνσταντίνου Φλώρου

Διάβασέ μου το...

Ποιοι είναι οι νέοι αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΝ μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

ΚΥΣΕΑ: ανανεώθηκε η θητεία του Κωνσταντίνου Φλώρου
-

Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ), με αντικείμενο την παράταση θητείας του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και την επιλογή νέων Αρχηγών του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) και του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ).

Ομόφωνα αποφασίστηκε :

1. Η παράταση για ένα επιπλέον έτος της θητείας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.
2. Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΣ του Αντιστρατήγου (ΠΖ) Αγγελου Χουδελούδη.
3. Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΝ του Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε σχετική ανακοίνωση του αναφέρει: «Η νοσηρότητα του παρακρατικού μηχανισμού Μητσοτάκη μόλυνε δυστυχώς και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Χωρίς καμία απάντηση για την παρακολούθηση του Α/ΓΕΕΘΑ από την ΕΥΠ, ο κ. Μητσοτάκης σήμερα απλά επιβεβαίωσε πως δεν διστάζει, στο βωμό των εκβιασμών του, να θέτει σε διακινδύνευση ακόμη και την εθνική ασφάλεια».

Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα, που φέρουν τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να παρακολουθείται,  ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και ότι αυτή η εμπιστοσύνη δεν κλονίζεται από υλικό ρυπαρών δικτύων που διοχετεύεται προνομιακά σε ορισμένους και απηύθυνε σειρά ερωτημάτων προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων; Ναι; Όχι; Και γιατί. Έχουν διερωτηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ ποιος ωφελείται από την υπονόμευση των Ενόπλων Δυνάμεων; Διαβάζουν στο ΣΥΡΙΖΑ τι λέγεται στην Τουρκία; Ποια η σχέση αυτών των ρυπαρών δικτύων με όλους όσοι δημοσιεύουν το συγκεκριμένο υλικό; Να απαντήσει ο κ. Τσίπρας με ευθύνη στον ελληνικό λαό». Στο ζήτημα των καταγγελιών Καλογρίτσα ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για σιωπή από την πλευρά του κ. Τσίπρα και διευκρίνισε: «πρόκειται για μία πολύ σοβαρή υπόθεση, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μάρτυρες με κουκούλα, αλλά για επώνυμη μαρτυρία στο φως της ημέρας, μιλάμε για χρήματα σε σακούλες, 7ψήφιο νούμερο που καταγγέλλεται ότι πήγαιναν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, αντίστοιχα φαινόμενα είχαμε να δούμε από την εποχή των pampers».

Απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο έδωσε η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου, η οποία σε δήλωσή της αναφέρει: «Αντί να αναζητά εσωτερικούς εχθρούς απευθύνοντας σειρά παράλογων ερωτήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο κ. Οικονόμου θα πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα: Παρακολουθούσε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων και τη στρατιωτική ηγεσία; Ναι ή όχι; Και αν ναι, γιατί».

Η Ελληνική Λύση, σε ανακοίνωση της γενικότερα για το θέμα των υποκλοπών, αναφέρει τα εξής: «Όταν μία υπόθεση άπτεται της εθνικής ασφάλειας της χώρας, πολιτικαντισμοί, “ασυλίες” και “ακαταδίωκτα”, λαμβάνουν τέλος. Το πολίτευμα οφείλει να υπερασπίζεται το εθνικό συμφέρον και όχι όσους το επιβουλεύονται. Η δικαιοσύνη πρέπει να διερευνήσει την σκοτεινή αυτή υπόθεση τάχιστα και μέχρι τέλους».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης σε σχόλιό του αναφέρει ότι «την ώρα που υπάρχουν σοβαρές αποκαλύψεις για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στις οποίες δεν απαντάει ούτε ο ίδιος, ούτε η κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης ανανεώνει την θητεία του υπό την παρακολούθηση του, κ. Φλώρου, δημιουργώντας ανησυχία και ερωτηματικά».

Ειδήσεις σήμερα:

Νεπάλ - πτώση αεροσκάφους: βίντεο ντοκουμέντο από τη συντριβή

Γερμανία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω στην πύλη του Βρανδεμβούργου

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: λαϊκό προσκύνημα με σημαίες, φωτογραφίες και...τσαρούχια (εικόνες)