Πολιτική

22 Δεκεμβρίου 2022 22:12

Ελληνοτουρκικά: Νέες υπερπτήσεις από F-16

Διάβασέ μου το...

Διαδοχικές παραβιάσεις του FIR Αθηνών και υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, περιελάμβανε το σημερινό μενού των έργω προκλήσεων της Άγκυρας.

Ελληνοτουρκικά: Νέες υπερπτήσεις από F-16
-

Ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε, σήμερα, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, στις 18:26, πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες στα 25.000 πόδια.

Νωρίτερα, άλλο ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 είχε πραγματοποιήσει υπερπτήσεις, στις 18:14, πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες στα 28.000 πόδια και στις 18:26 πάνω από τις Οινούσσες στα 29.000 πόδια.

Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

AP - Ομέρ Τσελίκ

Τσελίκ: Μητσοτάκης - Δένδιας σαμποτάρουν την προσέγγιση της Τουρκίας

Νωρίτερα, σήμερα, επίθεση στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια εξαπέυσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελίκ, συνεχίζοντας την επιθετική ρητορική κατά της Ελλάδας.

Ο εκπρόσωπος το AKP κατηγόρησε τους έλληνες αξιωματούχους ότι "αφιέρωσαν" την χρονιά που μας πέρασε σαμποτάροντας τις θετικές προσεγγίσεις της Τουρκίας. Τους κατηγόρησαν ότι προσπαθούσαν να χαλάσουν τις συμφωνίες της Άγκυρας και κατηγόρησε τους συμμάχους ότι δεν έχουν όραμα για την ειρήνη επειδή στηρίζουν την κακομαθημένη Ελλάδα και τις μαξιμαλιστικές προσεγγίσης της, αναφέρει η ανταποκρίτραι του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Ακόμη ανέφερε ότι η Ελλάδα  προσπαθεί να δημιουργήσει ντεφάκτο κατάσταση με τους Ελληνοκύπριους τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Μεσόγειο, κάτι που δεν εξυπηρετεί την ειρήνη.

"Η εικόνα της Ελλάδας που προσπαθεί να δημιουργήσει μια de facto κατάσταση με τους Ελληνοκύπριους τόσο στο Αιγαίο όσο και στην ανατολική Μεσόγειο είναι μια εικόνα που δεν εξυπηρετεί την ειρήνη.

Όπως φαίνεται, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και ο Έλληνας Πρωθυπουργός πέρασαν τον περασμένο χρόνο σαμποτάροντας πλήρως τις θετικές προσεγγίσεις της Τουρκίας" είπε χαρακτηριστικά ο Ομέρ Τσελίκ.

Τέλος δεν παρέλειψε να βάλλει και εναντίον του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν καθώς δήλωσε ότι δεν έχει όραμα και συνεχίζει να παράγει σύγκρουση αντί για συνεργασία.

Ειδήσεις σήμερα:

Εύα Καϊλή: Στην φυλακή για ακόμη έναν μήνα

Κορονοϊός - Κόρινθος: Διασωληνώθηκε κοριτσάκι 2,5 ετών

Σκότωσε τον πατριό της αφού βρήκε γυμνές φωτογραφίες της στον υπολογιστή του!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ