Πολιτική

19 Δεκεμβρίου 2022 23:40

Ελληνοτουρκικά: 102 τουρκικές παραβιάσεις από οπλισμένα F-16 στο Αιγαίο

Διάβασέ μου το...

Μπαράζ παραβιάσεων του εθνικού εναερίου χώρου νησιών του Αιγαίου από 31 τουρκικά αεροσκάφη, από τα οποία 20 ήταν οπλισμένα.

Ελληνοτουρκικά: 102 τουρκικές παραβιάσεις από οπλισμένα F-16 στο Αιγαίο
-

Τριάντα ένα τουρκικά αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 20 έφεραν όπλα, εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών σε όλο το εύρος του Αιγαίου χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης - και σε 20 περιπτώσεις, η διαδικασία αναχαίτισής τους από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, σήμερα εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, 14 ζεύγη τουρκικών αεροσκαφών F-16, μία τριάδα τουρκικών F-16 και ένα τουρκικό UAV.

Καταγράφηκαν 26 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 102 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου νησιών του Αιγαίου (43 από τα μαχητικά και 59 από το UAV).

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική, ενώ σε 20 περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

Ειδήσεις σήμερα: 

“Qatar Gate” - Εύα Καϊλή: Η αγορά του οικοπέδου στην Πάρο και το σπίτι συλληφθέντα στις Άλπεις (βίντεο)

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Ποινική δίωξη του Τραμπ ζητά το Κογκρέσο

Ελληνοτουρκικά: Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν τη συνάντηση Μπούρα - Καλίν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ