Καιρός

08 Δεκεμβρίου 2022 06:09

Καιρός: βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Πότε και που αναμένονται καταιγίδες. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πέμπτη, στα δυτικά, τα νότια, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές στα βόρεια.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη τους 14 με 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 20 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη τοπικά έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι Μεταβλητοί 2 με 3 τοπικά νότιοι έως 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις και κυρίως τις μεσημβρινές ώρες ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 και από το βράδυ στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια - παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές από τις προμεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια - παραθαλάσσια από τις προμεσημβρινές έως τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Πελοπόννησο τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονταιι λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στις Κυκλάδες σποραδικές καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στη δυτική Κρήτη τοπικά έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από13 έως 20 και στην Κρήτη έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένοντα αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Παρασκεύη

Στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το απόγευμα στα κεντρικά και τα βόρεια θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές κυρίως ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 18 με 21 βαθμούς και τοπικά στην Κρήτη τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

“Καλημέρα Ελλάδα”: Ο Παπαδάκης “απών”, η Αναστασοπούλου εκτός στούντιο την Πέμπτη (βίντεο)

Βαρκελώνη: Επείγουσα προσγείωση για έγκυο που προσποιήθηκε ότι γεννά

Τζον Λένον: σαν σήμερα η δολοφονία του από θαυμαστή του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ