Καιρός

01 Δεκεμβρίου 2022 06:09

Κακοκαιρία “Ariel”: Ισχυρές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας στην χώρα με βροχές και καταιγίδες. Που θα είναι έντονα τα φαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Η κακοκαιρία "Ariel", φέρνει αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Πέμπτη, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική και την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη δυτική και τη νότια Κρήτη μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες, στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες μέχρι το μεσημέρι και στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της βόρειας χώρας.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, όμως γρήγορα θα εξασθενήσουν και το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 12 βαθμούς Κελσίου.


Στην Μακεδονία και την Θράση αναμένονται βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, στην κεντρική Μακεδονία μέχρι τις μεσημβρινές ώρες και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ, ενώ χιόνια αναμένεται να πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και από το μεσημέρι στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο παρουσιάζονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, όμως από τις προμεσημβρινές ώρες στα νότια και αργότερα στα υπόλοιπα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και μετά το μεσημέρι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη δυτική και νότια Κρήτη μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια παρουσιάζονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι και τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και μετά το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα την Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες, ωστόσο τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 και στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4 με 5. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Missing Alert: που βρέθηκε η 15χρονη αγνοούμενη

“Κιβωτός του Κόσμου”: Νέα καταγγελία από ανήλικο για ασέλγεια από ηγετικό στέλεχος

Μουντιάλ 2022 - Πέμπτη: οι μεταδόσεις σε ΑΝΤ1, ANT1+ και Antenna.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ