Κοινωνία

23 Νοεμβρίου 2022 16:23 Τελευταία ενημέρωση : 23 Νοεμβρίου 2022 22:30

Φωτιά στον Ασπρόπυργο - Μήνυμα από 112

Διάβασέ μου το...

Συναγερμός έχει σημάνει για μεγάλη φωτιά στον Ασπρόπυργο σε εργοστάσιο διαχείρισης αποβλήτων. Μήνυμα του 112 στους κατοίκους.

Φωτιά στον Ασπρόπυργο - Μήνυμα από 112
-

Φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στον Ασπρόπυργο. Η εστία εντοπίζεται σε εγκαταστάσεις εταιρίας διαχείρισης αποβλήτων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, γύρω στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης στον Ασπρόπυργο σημειώθηκε φωτιά σε εξωτερικό χώρο εταιρίας διαχείρισης αποβλήτων.

Στο σημείο έσπευσαν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα και ειδικό όχημα της 1ης ΕΜΑΚ και έθεσαν γρήγορα τη φωτιά υπό έλεγχο.

Από την πυρκαγιά δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές.

Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση, ενώ υπογραμμίζεται ότι «η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έσπευσαν στο σημείο καθώς και το σύστημα πυρασφάλειας της εταιρείας».

Όπως φαίνεται παρακάτω σε φωτογραφίες και βίντεο του korinthostv, πυκνοί μαύροι καπνοί υψώνονται στον ουρανό, ενώ η κυκλοφορία στην Αθηνών – Κορίνθου στο σημείο γίνεται κανονικά:

Φωτιά - Ασπρόπυργος - Εθνική Οδός

Μήνυμα του 112

Μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής από το 112 εστάλη πριν από λίγο για την εν εξελίξει φωτιά. «Αν βρίσκεστε στον Ασπρόπυργο, καταφύγετε σε κλειστό κτήριο τώρα. Κλείστε τα παράθυρα και μείνετε μακρυά από υαλοπίνακες. Πυρκαγιά σε βιομηχανική εγκατάσταση» αναφέρει η προειδοποίηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Φωτιά - Ασπρόπυργος - Εθνική Οδός

ΚΚΕ: Επιτακτικό το αίτημα για ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης ενός βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης

«Η σημερινή πυρκαγιά στην ''Polyeco'', χώρο επεξεργασίας χημικών αποβλήτων στον Ασπρόπυργο, είναι ένα ακόμα περιστατικό που έρχεται να προστεθεί σε παρόμοια ατυχήματα σε χώρους δουλειάς στη Δυτική Αττική», σημειώνει η ΚΟ Ασπροπύργου του ΚΚΕ με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε στην εταιρεία.

«Απαιτούμε να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της ρύπανσης στην ευρύτερη περιοχή και την προστασία της υγείας των εργαζομένων αλλά και των κατοίκων από το επικίνδυνο τοξικό νέφος», σημειώνει.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι η πυρκαγιά εξελίχθηκε σε ώρα που αρκετοί εργαζόμενοι επέστρεφαν από τις εργασίες τους, αφού σε αρκετούς χώρους δουλειάς γίνονται αλλαγές βάρδιας, και η συνήθης τακτική της κυβέρνησης με τα μηνύματα του 112 για να κλειστούν σε εσωτερικούς χώρους αποτελεί κενό γράμμα και σε καμιά περίπτωση δεν την απαλλάσσει από τις ευθύνες της για την απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου πρόληψης, ενημέρωσης και αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων», αναφέρει ακόμη η ΚΟ Ασπροπύργου

«Η σημερινή πυρκαγιά σε μια περιοχή που συνυπάρχουν διυλιστήρια, εργοστάσια υγραερίου, και άλλων χώρων με εύφλεκτα υλικά μαζί με οικιστικό ιστό κάνει επιτακτικό το αίτημα που εδώ και χρόνια έχει αναδείξει το ΚΚΕ, μέσα και έξω από την Βουλή, για συγκρότηση άμεσα ολοκληρωμένου σχεδίου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ενός πιθανού Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Έκτασης στην ευρύτερη περιοχή», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Ειδήσεις σήμερα:

Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα γονατίσει, όσο και αν προσπαθούν κάποιοι

Μουντιάλ 2022 - Τετάρτη: Οι μεταδόσεις σε ΑΝΤ1 και ANT1+ 

Τσίπρας: Οι πολίτες υποφέρουν και ο Πρωθυπουργός εκτοξεύει εξυπνάδες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ